🌞Νομίζεις τα ξέρεις όλα για το ζώδιο σου ??

Ίσως ήδη από 3.000 χρόνια μια μοναδική μορφή αστρολογίας άρχισε να εξελίσσεται στην περιοχή των Μεσοαμερικανών του Νέου Κόσμου, στο σημερινό Μεξικό και στη Βόρεια Κεντρική Αμερική. Μια ακολουθία 20 σημείων, όχι χώρου όπως ο Δυτικός μας ζωδιακός κύκλος, αλλά του χρόνου, εξελίχθηκε και έγινε ο πυρήνας μιας μεγάλης αστρολογικής παράδοσης που έχει διαιωνιστεί μέχρι σήμερα. Το κλειδί για αυτήν την παράδοση και το πλαίσιο μέσα στο οποίο ο κύκλος των 20 σημείων είναι το αστρολογικό ημερολόγιο των 260 ημερών.

149
Created on By Okeanos Coffee Company

1. Αστρολογία των Μάγια

Δες τα ζώδια των Μάγια, βρες το ζώδιο σου και τα χαρακτηριστικά του

1 / 1

Επέλεξε την ημερομηνία γέννησης σου. ( Εάν δεν την βρεις σε αυτόν το πίνακα πήγαινε στον επόμενο )

Question Image

Το αστρολογικό ημερολόγιο των 260 ημερών, επίσης γνωστό ως ιερό ημερολόγιο ή θρησκευτικό ημερολόγιο, χρησιμοποιήθηκε από όλους τους μεγάλους πολιτισμούς μέχρι τους Αζτέκους και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους λαούς των Μάγια στα πιο απομακρυσμένα τμήματα του Μεξικού και της Γουατεμάλας. Αποτελείται από έναν κύκλο 20 ημερών, ο καθένας με όνομα και συγκεκριμένο συμβολισμό που κυκλοφορεί 13 φορές. Σε ένα πιο λεπτό επίπεδο είναι ένας κύκλος 13 που επαναλαμβάνεται 20 φορές μέσα στην ίδια περίοδο.

93
Created on By Okeanos Coffee Company

2. Αστρολογία των Μάγια

Δες τα ζώδια των Μάγια, βρες το ζώδιο σου και τα χαρακτηριστικά του

1 / 1

Επέλεξε την ημερομηνία γέννησης σου.

Question Image

Η Κινέζικη Αστρολογία

τώρα βασίζεται σε έναν 12ετή κύκλο. Κάθε ένα από τα 12 έτη του κύκλου παίρνει το όνομα ενός από τα 12 ζώδια του Κινέζικου ωροσκοπίου.

Κάθε ζώδιο έχει την δική του προσωπικότητα και μερικές ξεχωριστές ιδιότητες. Τα 12 ζώδια της Κινέζικης αστρολογίας θεωρείται ότι αποτελούν σημαντικό παράγοντα του ανθρώπινου τρόπου ζωής και επηρεάζουν τα άτομα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Στη Κινέζικη αστρολογία δεν υπάρχουν αντιστοιχίες ανάμεσα στα ζώδια και σε αστερισμούς όπως συμβαίνει με την δυτική αστρολογία. Ωστόσο, οι Κινέζοι αστρολόγοι ανέκαθεν παρατηρούσαν τις κινήσεις των αστερισμών και των πλανητών.

115
Created on By Okeanos Coffee Company

1. Κινέζικα Ζώδια

Βρες το κινέζικό ζώδιο σου βάση της χρονολογίας γέννησης σου , το συμπαντικό στοιχείο που σε αντιπροσωπεύει και την φύση του Γιν Γιανγκ

1 / 1

Επέλεξε την χρονολογία γέννησης σου !!

Τι ζώδιο είσαι ανάλογα με τον μήνα γέννησης – Εσωτερικό ζώδιο

Εξίσου σημαντικό ρόλο με το κύριο ζώδιο (εξωτερικό ζώδιο) με βάση τη χρονιά γέννησης παίζει το λεγόμενο “εσωτερικό ζώδιο” ανάλογα με τον κινέζικο μήνα γέννησης .

Οι μήνες με βάση το Κινέζικο ημερολόγιο διαφέρουν σε σχέση με τους μήνες του δυτικού. Βασίζονται στον ηλιακό κύκλο και την τροχιά και φάση του φεγγαριού. Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η διάρκεια των Κινέζικων μηνών.

Επίσης φαίνεται πως τα 12 ζώδια είναι συνδεδεμένα με τους μήνες του Κινέζικου ημερολογίου και τους μήνες του κλασικού δυτικού ημερολογίου.

80
Created on By Okeanos Coffee Company

2. Κινέζικα ζώδια

Βρες το "εσωτερικό' σου κινέζικό ζώδιο σου βάση του Κινέζικου μήνα γέννησης σου .

1 / 1

Επέλεξε μία διάρκεια χρόνου μέσα στην οποία έχεις γεννηθεί .

Τι ζώδιο είσαι ανάλογα με την ώρα γέννησης – Μυστικό κινέζικο ζώδιο

Στη Κινέζικη αστρολογία υπάρχει αντιστοιχία των 12 ζωδίων με τις ώρες της ημέρας.

Κάθε ζώδιο συνδέεται με ένα δίωρο χρονικό διάστημα (2 ώρες Χ 12 ζώδια = 24 ώρες).

Σχετίζεται με την πραγματική φύση του ατόμου ή αλλιώς την πραγματική του αναπαράσταση στον φυσικό κόσμο. Είναι το ζώδιο που δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα του ατόμου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το μυστικό ζώδιο βασίζεται στην θέση του ήλιου στον ουρανό.

53
Created on By Okeanos Coffee Company

3. Κινέζικα Ζώδια

Βρες το Μυστικό κινέζικο ζώδιο σου βάση της ώρας .

1 / 1

Επέλεξε ένα δίωρο χρονικό διάστημα που έχεις γεννηθεί

Κινέζικο ημερολόγιο ή Ημερολόγιο του Ήλιου και του Φεγγαριού

Το Κινέζικο ημερολόγιο βασίζεται σε εποχές των 60 χρόνων και αποτελείται από πέντε 12ετής κύκλους (5Χ12=60).

Ο κάθε ένας από τους πέντε κύκλους είναι στην ουσία συνδυασμός περισσότερων κύκλων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Για παράδειγμα έχουμε τον κύκλο των πέντε συμπαντικών στοιχείων (ή κύκλο των δέκα τμημάτων, ή ουράνιο κύκλο) που αποτελείται από τα πέντε στοιχεία (Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο, Νερό) στην Γιν και στην Γιανγκ μορφή τους (Γιν Ξύλο, Γιανγκ Ξύλο, Γιν Φωτιά, Γιανγκ Φωτιά κλπ).

Ένας άλλος κύκλος που αλληλεπιδρά με τον κύκλο των πέντε στοιχείων είναι ο κύκλος των 12 ζωδίων (ή κύκλος των δώδεκα τμημάτων ή γήινος κύκλος, 12Χ5=60).

Αφού τώρα βρήκες το ζώδιο του έτους , το εσωτερικό και το μυστικό σου ζώδιο , δες και τα χαρακτηριστικά σου !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Αιγυπτιακά ζώδια

Σύνολο – 12 θεοί για 28 περιόδους 7-21 ημερών. Αποδεικνύεται ότι η βάση του αιγυπτιακού «θεού κύκλου» είναι το ημερολόγιο της Σελήνης, και η μέση διάρκεια της περιόδου για κάθε θεότητα είναι 13 ημέρες (2 εβδομάδες ή μισό του σεληνιακού μήνα). Κάτι σαν το βενετσιάνικο ημερολόγιο των αρχαίων Μάγια, στο οποίο υπήρχαν 20 μήνες έως 13 ημέρες – μόνο 260 ημέρες. Αλλά ακόμη περισσότερο, είναι παρόμοιο με τον αρχαίο ινδικό ζωδιακό κύκλο των 27 σεληνιακών στρατοπέδων Nakshatra για 13 ημέρες, από τις οποίες, προφανώς, έγινε ο Σουμέριος, περνώντας στους Βαβυλώνιους (Χαλδαίους) και μετά στους Έλληνες. Ποιο ζωδιακό είναι πιο πρωτόγονο – Αρχαία Ινδική ή Αρχαία Ελληνική – δεν είναι ακόμη σαφές.

72

Βρες το Αιγυπτιακό σου ζώδιο

Επέλεξε μία από της 28 περιόδους του Αιγυπτιακού Ημερολογίου .

1 / 1

Επέλεξε την περίοδο που έχεις γεννηθεί

Your score is

Ινδική Αστρολογία ή Βεδική αστρολογία και οι Nakshatra

Στην Βεδική αστρολογία, οι Nakshatra δεν είναι παρά οι σεληνιακοί αστερισμοί που επηρεάζουν άμεσα τις εκφράσεις του. Το φεγγάρι επίσης γνωστό ως Chandra αλλάζει ότι τα σπίτια αναφέρονται επίσης ως πινακίδες κάθε 2 ημέρες και 8 ώρες. Κάθε περίοδος ζωδιακού σημείου είναι γενικά 28 ημέρες και από αυτές τις 28 ημέρες δύο εβδομάδες μεταφράζεται σε φεγγάρι αποτρίχωσης που είναι το φωτεινότερο μισό και οι υπόλοιπες δύο εβδομάδες μεταφράζονται σε φεγγάρι που εξασθενεί που είναι το πιο σκοτεινό μισό. Οι διαισθήσεις, τα φυσικά συναισθήματα και η νοημοσύνη εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση του φεγγαριού και αυτά τα συνεχώς μεταβαλλόμενα συναισθήματα και συναισθήματα αντιμετωπίζονται από τα 28 Nakshatra που βασίζονται στη θέση του φεγγαριού .

63
Created on By Okeanos Coffee Company

Βεδική αστρολογία

Επέλεξε την ημερομηνία σου και βρες το δικό σου Nakshatra

1 / 1

Επέλεξε για να βρεις το Nakshatra

Your score is

Τι σημάδι αστρολογίας κελτικού δέντρου είστε;

Η αστρολογία των κελτικών δέντρων βασίζεται στην αρχαία ιδέα ότι ο χρόνος γέννησής μας είναι καθοριστικός για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς μας. Αλλά όταν οι Δρυίδες επινόησαν τα αστρολογικά τους γραφήματα, δεν χρησιμοποίησαν αστερισμούς όπως άλλους πολιτισμούς. Αντ ‘αυτού, τα σύμβολα τους ήταν δέντρα.

Οι druids είχαν μια βαθιά σχέση με τα δέντρα και πίστευαν ότι ήταν αγγεία άπειρης σοφίας. Ένιωσαν ότι ολόκληρο το σύμπαν υπήρχε με τη μορφή ενός δέντρου. Οι ρίζες μεγάλωσαν βαθιά κάτω, αντιπροσωπεύοντας το παρελθόν. Ο κορμός καθόταν στην καθημερινή ζωή, αντιπροσωπεύοντας το παρόν. Τα κλαδιά έφτασαν ψηλά στους ουρανούς, αντιπροσωπεύοντας το μέλλον και τη μετά θάνατον ζωή.

31
Created on By Okeanos Coffee Company

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΕΛΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Ποιο δέντρο είσαι; Τα μυστικά των κελτικών δέντρων

1 / 1

Βρες το Celtic Tree σου επιλέγοντας την ημερομηνία γέννησης σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *