Πώς να διαβάσετε τον καφέ σας.

Καφεμαντεία και τρόποι ανάγνωσης του φλιτζανιού : Στην προκειμένη περίπτωση, αρκεί να υπάρχει θετική ενέργεια, χωρίς να προκαταλαμβάνουμε το τι θα δείξει το φλιτζάνι. Ο ενδιαφερόμενος, δεν πρέπει να προσπαθεί με το «κούνημα» ή το «ανακάτεμα» του φλιτζανιού να επηρεάσει τα σχήματα, γιατί σε αυτήν την περίπτωση παρεμβάλλεται ο ανθρώπινος νους και το αποτέλεσμα δεν έχει αξία, αφού μπορεί να μπερδέψει παρά να ξεδιαλύνει.
Την ώρα της προετοιμασίας και καθώς ανακατεύουμε τον καφέ στο μπρίκι (πρέπει να χρησιμοποιούμε το ίδιο πάντα χέρι) μπορούμε να κάνουμε θετικές σκέψεις ή να λέμε καλές ευχές.
Τα στοιχεία που θεωρούνται σημαντικά, ώστε να υπάρχει σωστό αποτέλεσμα είναι:

• Όταν πίνουμε τον καφέ, κρατάμε πάντα το φλιτζάνι με το ίδιο χέρι. Συνήθως συνιστάται το αριστερό, το οποίο αλληλεπιδρά με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, όπου βρίσκεται το διαισθητικό του τμήμα.
• Πίνουμε πάντα από την ίδια πλευρά του φλιτζανιού.
• Αφήνουμε ελάχιστο καφέ στο φλιτζάνι και τον ανακατεύουμε με το κατακάθι. Η παράδοση θέλει, εκείνη την ώρα να λέμε: Ευλογημένο να είναι.
• Γυρίζουμε το φλιτζάνι ανάποδα μέσα στο πιατάκι. Το αφήνουμε έτσι, χωρίς να το μετακινήσουμε για 10-15 λεπτά. Εκείνος που θα «διαβάσει» τον καφέ, μπορεί να αγγίξει με το δάχτυλο του τον πάτο του φλιτζανιού και να πει: «Να σου ειπωθεί το μέλλον όπως είναι αποτυπωμένο»

Καφεμαντεία


Λεπτομέρειες με σημασία
Οι βασικές τεχνικές για να διαβάσουμε τα σχήματα είναι οι εξής:


• «Διαβάζουμε» το φλιτζάνι από το σημείο του χείλους απ’ όπου ήπιαμε τον καφέ.
• Τα σχήματα που είναι κοντά στο μέρος απ’ όπου ήπιαμε ή γενικά στο επάνω μέρος του φλιτζανιού είναι αυτά που θα συμβούν πιο σύντομα. Όσο κατεβαίνουμε προς τα κάτω, τα γεγονότα που προβλέπουν τα σχήματα θα συμβούν αργότερα.
• «Διαβάζουμε» τον καφέ από τα αριστερά προς τα δεξιά, μέχρι να φτάσουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε.
• Δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τα αόριστα σχήματα. Χρησιμοποιούμε μόνο τα ευδιάκριτα σχήματα, ανεξάρτητα από το αν σχηματίζονται από το σκούρο κατακάθι ή το λευκό φόντο του φλιτζανιού. Ακόμη δεν φτιάχνουμε μορφές με τη φαντασία μας, αλλά ερμηνεύουμε αυστηρά μόνο ότι έχει αποτυπωθεί στο φλιτζάνι.
• Οι προβλέψεις της καφεμαντείας δεν είναι μακροχρόνιες. Συνήθως αναφέρονται σε γεγονότα των επόμενων πέντε μηνών.
• Δεν λέμε «ευχαριστώ» στο τέλος σε αυτόν που μας «διάβασε» τον καφέ, γιατί έτσι θεωρείται ότι ανατρέπεται η πρόβλεψη και τελικά δεν θα βγει.
• Μια σύντομη μέθοδος καφεμαντείας, είναι η εξής: Ρωτάμε νοερά αν θα γίνει αυτό που μας απασχολεί και κοιτάζουμε το φλιτζάνι. Εάν ξεχωρίζει καθαρά ένα σχήμα που θεωρείται ότι συσχετίζεται με αυτό που ρωτάμε, τότε θα γίνει. Στην αντίθετη περίπτωση, εάν δεν υπάρχει κατάλληλο καλοσχηματισμένο σχήμα, τότε δεν θα γίνει.

Προετοιμασία:Διαλέγετε μια κούπα με φαρδύ στόμιο και αφού πιείτε τον καφέ σας, ανακατεύετε ….

τρείς φορές το κατακάθι και το γυρίζετε πάνω σε μια οποιαδήποτε επιφάνεια. Περιμένετε για 5-10 λεπτά πάνω από την αναποδογυρισμένη κούπα, ενώ ταυτόχρονα

μελετάτε αυτό που σας ενδιαφέρει να μάθετε Άν δεν ….μελετήσετε το φλιτζάνι, θα σας βγούν μπερδεμένα και ασαφή σχήματα. Επίσης, μην διαβάσετε το φλιτζάνι ενός ατόμου όταν είναι ταραγμένο: για να φανερωθούν τα σχήματα, πρέπει να είναι ευδιάθετος και ήρεμος ο ..ενδιαφερόμενος.

Μη βιαστείτε να σηκώσετε και να διαβάσετε το αναποδογυρισμένο φλυτζάνι! Περιμένετε πρώτα να στεγνώσουν τα »δάκρυα», οι σταγόνες δηλαδή που βγαίνουν από το κατακάθι. Θεωρείται γρουσουζιά να διαβάσεις το φλυτζάνι όσο είναι υγρό. Μην αφήσετε τις ελάχιστες σταγόνες να αλλάξουν τα ήδη σχηματισμένα σύμβολα. Φυσήξτε μέσα ώστε να στεγνώσει ικανοποιητικά.

Στον πάτο του φλυτζανιού είναι το μακρύ μέλλον, τρείς μήνες ή περισσότερο. Όσο πλησιάζουμε προς τα χείλη του φλυτζανιού βλέπουμε το άμεσο μέλλον.

Δεξιά από την λαβή (χερούλι) του φλυτζανιού είναι όσα αφορούν την οικογένεια, τους φίλους και τα αγαπημένα πρόσωπα του ενδιαφερόμενου. Από αριστερά, έχουμε την επαγγελματική και κοινωνική ζωή. Ακριβώς μπροστά στο χερούλι αλλά και ακριβώς απέναντι, είναι τα ζητήματα που απασχολούν πιο έντονα τον ενδιαφερόμενο.

 Τα βασικά σύμβολα

1. Γραμμές= Δρόμοι

Συνήθως είναι κάθετοι, από το χείλος του φλυτζανιού προς τον πάτο. Όσο πιο μεγάλοι και φαρδιοί είναι οι δρόμοι, τόσο πιο σημαντικοί οι στόχοι που αντιπροσωπεύουν. Όταν ο δρόμος είναι ανοιχτός, έχουμε καλή έκβαση σε ένα στόχο μας. Όταν ο δρόμος είναι κλειστός και έχει καφέ κηλίδες που τον κλείνουν, έχουμε εμπόδια στις επιδιώξεις μας…

πχ.

2. Κύκλοι= Σχέσεις (οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές)

Όταν ο κύκλος είναι έντονος και συνεχόμενος, η σχέση μας με το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει είναι δυνατή. Όταν είναι διακεκομμένος ένας κύκλος, δηλώνει απόσταση μεταξύ προσώπων και διαφωνίες. Πολλοί κύκλοι, ένας δίπλα στον άλλο, σημαίνουν φιλικό περιβάλλον. Κύκλος μέσα σε κύκλο σημαίνει επισημοποίηση σχέσης ή τέλος πάντων δυνατή σχέση με αλληλοπροστασία. Κύκλος με κουκίδες μέσα τους, σημαίνει απόκτηση οικογένειας.

3. Σταυροί= επιτυχίες

Ο σταυρός παραδοσιακά συμβολίζει στην καφεμαντεία κάτι που έχει την ευλογία του Θεού. Άν δίπλα σε ένα πρόσωπο δείτε σταυρό, σημαίνει οτι θα έχει επιτυχίες στην ζωή του, ή οτι είναι φιλικά διατεθειμένο προς εσάς. Σταυρός επάνω σε τετράγωνο, είναι προφανώς μια εκκλησία: γάμος, βάπτιση, ευτυχισμένο γεγονός. Πολλοί σταυροί χωρίς κάτι άλλο είναι απλώς επιτυχίες, νίκες. Κρεβάτι με σταυρό είναι, δυστυχώς, αρρώστια και θάνατος.

4. Άνθρωποι

Είτε δείτε τα κεφάλια τους, είτε ολόκληρα σώματα, αντιπροσωπεύουν άτομα από το περιβάλλον σας. Μπορεί να τα βρείτε αν φας ή με γυρισμένα πρόσωπα. Όρθια, καθιστά, γονατιστά, ξαπλωμένα, με σηκωμένα χέρια ή πόδια. Άν είναι γυναίκες θα ξεχωρίζουν από τα μαλλιά, το στήθος ή την φούστα. Αν είναι άνδρες, ίσως έχουν γένια, κοντά μαλλιά και παντελόνι. Φυσικά μια φιγούρα με μακριά μαλλιά μπορεί να είναι και άντρας, αν έχετε στο περιβάλλον σας κάποιον μακρυμάλλη άντρα. Κάποια πρόσωπα μπορεί να φαίνονται χαμογελαστά ή να έχουν θυμωμένα φρύδια. Στερεότυπες φιγούρες: η γυναίκα με το μαντήλι στο κεφάλι είναι η Παναγία που σας προστατεύει, άντρας με κέρατα συμβολίζει κάποιο πειρασμό που σας κάνει δυστυχισμένους, δύο φιγούρες με ενωμένα χέρια είναι το ερωτευμένο ζευγάρι. Λίγο ή πολύ είναι στο δικό σας χέρι ΠΩΣ ακριβώς θα ερμηνεύσετε τις φιγούρες.

5. Λουλούδια και δέντρα

Συμβολίζουν την υγεία, σωματική και ψυχική. Επίσης την αγνότητα μιας κατάστασης ή μιας σχέσης. Δίπλα σε ένα πρόσωπο φανερώνει, είτε την καλοσύνη είτε την ομορφιά. Το δέντρο ειδικά, είναι σύμβολο σταθερής σχέσης.

6.Γράμματα και αριθμοί.

 

Παραδείγματα φλυτζανιών:


1. Ένα γράμμα »Ν» . Κεφαλαίο.

2. Μια γυναίκα (φούστα) τρέχει μπροστά από ένα καθισμένο άλογο. Περπατάει πάνω σε μια πέτρα ή βουνό.

3. Το καθισμένο άλογο χωρίζει την γυναίκα από μια άλλη φιγούρα.


4. Άλογο ή Σφίγγα ή ταύρος;


5. Γυναίκα με μαντήλι και απλωμένα χέρια, γονατιστή μπροστά σε …??? Δείτε πώς ξεχωρίζουν η μύτη της και το στήθος!

6. Μια βάρκα με πανί και άγκυρα. Βρίσκεται στο χείλος του φλυτζανιού: σύντομο.

_________________________________________

ΔΙΑΤΑΞΗ
Το πάνω μέρος προς το χείλος του φλιτζανιού απεικονίζει το εγγύς μέλλον ενώ όσο προχωρούμε προς τη βάση τα γεγονότα απομακρύνονται χρονικά.
Το χερούλι αποτελεί τον άξονα του φλιτζανιού. Τα σημάδια που υπάρχουν σ’ αυτό το σημείο αφορούν τα προσωπικά του ατόμου. Δεξιά απεικονίζεται ό,τι έχει σχέση με το σπίτι και την οικογένεια και αριστερά ό,τι έρχεται απ’ έξω απ’ το διπλανό σπίτι ως τη Γη του Πυρός (φίλοι, γνωριμίες, άτομα και ειδήσεις από μακρυά).
Στον «πάτο» διαβάζεται η καρδιά του ατόμου (διάθεση, συναισθήματα).

ΧΡΩΜΑ
Σημαντικό είναι και το χρώμα των σχημάτων – συμβόλων. Ένα φλιτζάνι με αναλογία καφέ σχημάτων και λευκών κενών είναι καλό και χαρούμενο, ενώ ένα φλιτζάνι με περισσότερο καφέ ή με μεγάλα κομμάτια ξεραμένου τελβέ ειδικά στο περίγραμμα είναι «κλειστό», δυσάρεστο. Οι καφέ φιγούρες μπορεί να συμβολίζουν, ανάλογα με τα διπλανά σχήματα, εχθρικά ή σκουρόχρωμα πρόσωπα.

Δείτε ακόμα :

Πάρε μία Πρόβλεψη :

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *