Τι είναι η Κηρομαντεία ( Ceromancy )

Κηρομαντεία ( Ceromancy )

Η μαντεία, χρησιμοποιώντας κερί,   και μερικές φορές κερί και νερό, ως μέσα  για την κατάρτιση   χρησμών σχετικά με   γεγονότα του παρελθόντος, του παρόντος ή του μέλλοντος ονομάζεται Κηρομαντεία (μερικές φορές και Κεροσκόπηση ).   Η ίδια η λέξη προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «κέρος» (κερί ) και   «μαντεία» (προφητεία).

Μπορεί να γίνει κατανοητό ως μια μορφή Υδρομαντείας    , με την έννοια ότι το λιωμένο κερί χύνεται, ή μάλλον στάζει στο   μπολ με κρύο νερό,    σχηματίζοντας έτσι κάθε είδους σχήματα και «εικόνες» από σκληρυμένο κερί.   Αλλά αυστηρά μιλώντας, η κηρομαντεία θα ήταν ερμηνεία κέρινων σχημάτων, σχηματισμών, πυλώνων και παρόμοιων, που σχηματίζονται τα κεριά καθώς  καίγονται ή που παραμένουν όταν σβήνουν τα κεριά. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως μια μορφή πυρομαντείας .

 

 Αυτό, μεταγενέστερο παράδειγμα,    είναι πώς γίνεται αντιληπτή η κηρομαντεία στο Hoodoo, την αφροαμερικανική λαϊκή μαγεία. Επίσης, στο Hoodoo, το Ceromancy δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ ως ενιαία μέθοδος μαντείας,   αλλά συνδυάζεται με το Capnomancy (μαντική από καπνό) και το Pyromancy (Μαντεία με φλόγα). Επιπλέον, στο   Hoodoo, η τελετουργία είναι τις περισσότερες φορές   αναπόσπαστο μέρος της πνευματικής εργασίας, ή μάλλον αναπόσπαστο μέρος του «φωτισμού»  για κάποιον, που είναι μαγεία κεριών και χρησιμοποιείται για την απόκτηση ανεκτίμητων πληροφοριών σχετικά με την (μελλοντική) προοπτική του έργου, και είναι αποτελεσματικότητα.

 

Η μεγάλη χρήση του κεριού σε μαντείας είναι εμφανίζεται τα νεότερα σχετικά χρόνια , αφού τα κεριά είναι ένα εμπόρευμα του 20 ου αιώνα, πολύ περισσότερο αυτών που κατασκευάζονται παλιότερα .    Μπορεί    το κερί να έχει αντικαταστήσει ταμπλέτες και κομμάτια από κασσίτερο ή μόλυβδο, τα οποία οι αρχαίοι Ρωμαίοι  συνήθιζαν να λιώνουν και να τα ρίχνουν σε κρύο νερό βλέποντας τα σχήματα να σχηματίζονται, καθώς το υγρό μέταλλο θα σκληρύνει ξανά.   Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τέτοια μεταλλικά αντικείμενα ήταν εύκολα διαθέσιμα στην αρχαία Ρώμη, ενώ τα κεριά ήταν μια εξαιρετικά σπάνια πολυτέλεια.

 

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε και με τα δύο:

 

  •  Ceromancy sensu stricto – ή μαντεία με κερί κεριού 

 

  •  Ceromancy sensu lato – ή μαντεία με ( λιωμένο ) κερί και νερό

 

Ceromancy sensu 

 

Η μαντεία παρατηρώντας τη συμπεριφορά του κεριού είναι κάτι που κάνω αρκετά συχνά, καθώς καίω πολλά μαγικά κεριών Hoodoo. Είναι εξαιρετικά ρεαλιστικό και ένα εύχρηστο εργαλείο για να παρακολουθείτε την επιτυχία των προβλέψεων σας και, κατά συνέπεια, να τα   επηρεάζετε ή να τα «διορθώνετε», καθώς τα εκτελείτε.

 

Φυσικά, ένας ειδικός θα   παρατηρήσει επίσης τη συμπεριφορά του καπνού, τις κινήσεις της φλόγας, ακόμη και άλλα πράγματα όπως το ράγισμα του γυαλιού,   στην  περίπτωση κεριών με γυαλί, ή  το κάψιμο των ετικετών,  επίσης ήχους που μπορεί να παράγουν τα κεριά,   εμφάνιση ή λάμψη κ.λπ.

 

Εδώ θα εστιάσουμε στο μέρος της κηρομαντείας, μιας και πρόκειται για ένα άρθρο για τον τρόπο. Και σε αυτή την περίπτωση παρατηρούμε:

 

  • Η ταχύτητα με την οποία καίγεται το κερί.   Ουσιαστικά,   εάν το κερί καίει γρήγορα, είναι δυσοίωνο για ένα καλό αποτέλεσμα, επιθυμητό αποτέλεσμα,   και αν καίει αργά, σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες δυνάμεις ή εμπόδια που αντιτίθενται ή επιβραδύνουν την εργασία. Τέλος, ένα κερί που φεύγει πολύ γρήγορα (ας πούμε στον μισό χρόνο που εκτιμάται από τον κατασκευαστή   )    προμηνύει επιτυχία, αλλά τις περισσότερες φορές πολύ βραχύβια ή προσωρινή.

 

  • Η «αποτελεσματικότητα» της καύσης κεριών. Αυτό σημαίνει ότι αν το κερί σβήνει, σβήνει συχνά, κάνει πολλές καταρράκτες σταγόνες από τα πλάγια, καίγεται αργά, στέλνει ένα μήνυμα ότι κάτι   αψηφά την επιρροή του ξόρκι ή το αντικρούει, επίσης το επιβραδύνει. Σε αυτήν την περίπτωση, κάποιοι ανάβουν νέα κεριά,   άλλοι πάλι «θεραπεύουν» το κερί (ανάβετε, κόψτε το φυτίλι, προσθέστε λίγο λάδι ή ακόμα και κάποια κολόνια που χρησιμοποιείται στην πνευματική εργασία, κ.λπ.), και έτσι επηρεάζουν επίσης την έκβαση της πρόβλεψης .

 

  • Τα Shapes the wax forms.   Εάν το κερί στάζει πολύ και σχηματίζει κρεμαστές κολόνες, «καταρράκτες», «παγωμένες σταγόνες»,   καταρράκτες ροές, συνήθως θεωρείται ως σημάδι ότι η επιτυχία θα έρθει, αλλά με πολλή προσπάθεια και δάκρυα, ενδεχομένως,  πριν από αυτήν, και πολύ περισσότερο εάν αυτά παραμείνουν αφού κάψει το κερί.   Αυτοί οι   σχηματισμοί κεριού θεωρούνται συχνά ως μεταβατικοί, επειδή σπάνια παραμένουν αφού το κερί έχει καεί εντελώς, φυσικά.    Το άλλο είδος είναι τα «μόνιμα» σχήματα κεριού, που είχαν σχηματιστεί σε υπολειμματικό κερί, που μένουν αφού το κερί έχει φυσικά σβήσει     .  Για παράδειγμα, το κερί που έχει απομείνει μπορεί να σχηματίσει ένα σχήμα νέας σελήνης, το οποίο είναι ενδεικτικό νέων αρχών, ή το σχήμα ενός ματιού, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση για την επιρροή του «κακού ματιού» . Για να ερμηνεύσετε τέτοια σύμβολα, πρέπει να συμβουλευτείτε το αναλογικό μέρος του μυαλού   και να ακούσετε τη διαίσθηση, αντί να χρησιμοποιήσετε κάποιου είδους  λίστες συμβόλων – νοημάτων (αντιστοιχίας).

 

Θα πρέπει να είναι σαφές ότι αυτό το «καθολικό» δόγμα των συμβολισμών των υπογραφών   θα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του κεριού που χρησιμοποιείται και επομένως επίσης, τον σκοπό του τελετουργικού μαγικού κεριού.

 

Εάν εργαζόμαστε με κεριά με γυαλί και το γυαλί σπάσει, χύνεται   κερί,   μπορεί είτε να υποδηλώνει αιματοχυσία ή δάκρυα κάποιου είδους είτε μπορεί να σημαίνει ευλογία, για παράδειγμα, αν ήταν ξόρκι χρημάτων και το κερί «ξέφυγε» και έγινε σταθερή γύρω από τα νομίσματα που έχετε τοποθετήσει γύρω από το κερί.

 

Έτσι, προφανώς, ενώ κάποιο γενικό   δόγμα των συμβολισμών των υπογραφών  ισχύει εδώ, πρέπει να λάβουμε υπόψη τον σκοπό του χρησιμοποιούμενου κεριού, καθώς και τη φύση του, και μερικές φορές ακόμη και το χρώμα.

 

Και φυσικά, κάθε «οιωνός» είναι πραγματικά οιωνός, μόνο όταν μπορούμε  να αποκλείσουμε τις πιθανές φυσικές αιτίες. Εάν ποτίσετε το κερί σε υπερβολική ποσότητα λαδιού, θα καεί πολύ γρήγορα, εάν έχετε βύθισμα στο δωμάτιο όπου   κάνετε τη   δουλειά και το κερί τρεμοπαίζει…προφανώς δεν είναι μερικές από τις οντότητες  που το προκαλούν αυτό . Επίσης ένα ασταθές κερί, που γέρνει ή κουνιέται,  θα στάζει παντού, από τα πλάγια μέχρι τη βάση. Δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι   πρέπει να το επικολλήσετε

Επομένως, το “Ceromancy sensu stricto” είναι λίγο πιο απαιτητικό, όσον αφορά την ανάλυση και την ερμηνεία από το “Cereomancy sensu lato”  , το οποίο είναι αν και λίγο πιο περίπλοκο να το κάνεις, με την απλή, φυσική έννοια της εκτέλεσής του.

Cermonacy sensu lato

 

Η τελετουργία μπορεί επίσης να επιτευχθεί, με μοναδικό σκοπό, μια μαντεία ευρύτερου φάσματος, αντί να αποτελεί μέρος της μαγείας των κεριών. Στην πραγματικότητα,   σήμερα, στην αποκρυφιστική κοινότητα, αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους μαντείας.   Μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή υδρομαντείας.

 

Είναι τόσο απλό όσο το να λιώσεις λίγο κερί και να το αφήσεις να στάξει στο νερό, έως ότου ο ερωτών διαισθητικά   (ή αλλιώς) νιώσει ότι ήταν αρκετό. Αγγίζοντας την επιφάνεια του κρύου νερού, το λιωμένο κερί σκληραίνει, σχηματίζοντας ένα ευοίωνο σχήμα, που στο εξής αναλύονται  και ερμηνεύονται  όπως ακριβώς τα μοτίβα τσαγιού στην τασεογραφία (μαντική με τα φύλλα τσαγιού) ή την καφεμαντεία . Οι συμβολικές έννοιες είναι οι ίδιες.

 

Έτσι, η ίδια η διαδικασία είναι γενικά ομοιόμορφη,   περισσότερο μεταξύ των σύγχρονων επαγγελματιών. Μερικοί μπορεί να στάξουν κερί από το κερί απευθείας, σε ένα μπολ με νερό, ενώ άλλοι θα λιώσουν το κερί σε κάποιο δοχείο, χρησιμοποιώντας διπλό λέβητα και στη συνέχεια θα το χύσουν στο νερό.

 

Και αυτό είναι εντάξει,   αν και εγώ ο ίδιος, όταν χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο, μου αρέσει   να την κάνω παραδοσιακά.   Που σημαίνει ότι προσέχω ότι το κερί ή το κερί που χρησιμοποιώ είναι ολοκαίνουργιο και ότι το έχω αγιάσει (κατά προτίμηση).

 

Ορισμένες παραδόσεις απαιτούν είτε ορειχάλκινο σκεύος είτε γυάλινο σκεύος ειδικά. Στην Τουρκία, η τελετή είναι μια κοινοτική τελετή, όπου δύο ή περισσότερα άτομα κρατούν το απλωμένο λευκό ρούχο πάνω από το κεφάλι του ερωτώντος, και κάποιο άλλο άτομο κρατά ένα δοχείο (κύπελλο) με νερό πάνω από το ύφασμα και ρίχνει κερί σε αυτό.

 

Στην Ιταλία, τοποθετούν τα κεριά, στο   μπολ με νερό και τα αφήνουν να στάξουν, ενώ στο μπολ. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με το δέσιμο των  δύο   κεριών μεταξύ τους, όπως εξηγείται στο ακόλουθο   παράδειγμα :

 

Ceromancy, ιταλική μέθοδος

 

  1. «Τοποθετήστε τρία τριαντάφυλλα, τρία φύλλα τσουκνίδας,  λίγους σπόρους κύμινο και μερικές πηγές Rue, σε ένα μπολ ή τηγάνι με παγωμένο νερό.

 

  1. Δέστε δύο κεριά με κόκκινη κορδέλα.

 

  1. Τοποθετήστε αυτά τα κεριά σε ένα ταψί με νερό.

 

  1. Ανάψτε τα κεριά και παρατηρήστε το κερί να στάζει στο νερό.»   [3]

 

Ο συγγραφέας προτείνει περαιτέρω ότι τα τυχερά σχήματα, πρέπει να διατηρηθούν και να   διατηρηθούν σε   μια κόκκινη   τσάντα γοητείας σαν φυλαχτό.

 

Τα σχήματα που σχηματίζονται στο νερό μπορούν να ερμηνευθούν ως μοτίβο αν ήταν φύλλα τσαγιού . Μπορείτε να συμβουλευτείτε οποιοδήποτε   βιβλίο ανάγνωσης με φύλλα τσαγιού ή καφεμαντείας και εδώ είναι μερικές   προτάσεις  από τον οδηγό καφεμαντείας μας

Πάρτε μία πρόβλεψη Κηρομαντείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *