Τι είναι η Τσιγγάνικη Τράπουλα και η Ελληνική εκδοχή
Τσιγγάνικη Τράπουλα
Στην Ελλάδα Τσιγγάνικη τράπουλα ουσιαστικά χαρακτηρίζουμε τον τρόπο ριξίματος της κλασικής απλής τράπουλας . Η αυθεντική Τσιγγάνικη τράπουλα είναι ουσιαστικά παγκοσμίως οι κάρτες Sibilla. Ο όρος Sibilla προήλθε από την αρχαία λέξη Sibyl, που σημαίνει όσο προφήτης, μάντης, χρησμός. Η πρώτη αναφέρει μια σίβυλλα στα έργα του Πλάτωνα, τον 4ο αιώνα προ Χριστού.
Εκτός από τις κάρτες Sibilla υπάρχουν και άλλες μεταγενέστερες εκδόσεις τσιγγάνικων τραπουλών όπως η Ουγγρική Τσιγγάνικη ( Hungarian Gipsy Fortune Telling Cards ).
Άλλη βασική διαφορά είναι πως οι Τσιγγάνικες τράπουλες ( Sibilla ,Hungarian Gipsy κλπ ) έχουν 36 φύλλα ενώ η κλασική τράπουλα 52 φύλλα .
Ο τρόπος του ριξίματος της απλής τράπουλας είναι πολύ συνηθισμένος στην Ελλάδα όπως και το ρίξιμο της λεγόμενης απλής τράπουλας . Με λίγα λόγια μιλάμε ουσιαστικά για την ίδια τράπουλα αλλά με διαφορετικό τρόπο ριξίματος και διαφορετική κατά περίπτωση ερμηνείας . Σε αντίθεση με την αυθεντική Τσιγγάνικη Τράπουλα που δεν είναι τόσο γνωστή ( δημοφιλής ) .
Τον τρόπο ριξίματος αυτόν συνήθως τον κάνουν έμπειροι ερμηνευτές αφού η ερμηνεία των καρτών είναι διαφορετική από της απλής που είναι πιο απλός.
Το κενό που υπήρχε μεταξύ του Ελληνικού τρόπου ριξίματος και της διεθνούς εκδοχής της , δηλαδή της Sibilla ή της Ουγγρική Τσιγγάνική ήρθε να αναπληρώσει ή έκδοση της Greek Roma .
Η Τσιγγάνικη κατάστρωση λοιπόν , χρησιμοποιεί τρεις σειρές από φύλλα, η μία κάτω από την άλλη, όπου υπάρχουν επτά φύλλα σε κάθε οριζόντια σειρά. Έχουμε, λοιπόν, τρεις σειρές οριζόντιες και επτά στήλες κάθετες.
Θα πρέπει να δείτε, αν υπάρχει ένα χαρτί που να περιγράφει τον ερωτώντα ή το πρόσωπο για το οποίο ενδιαφέρεστε. Η περιγραφή (άντρας – γυναίκα, μελαχρινός, ξανθός κλπ, είναι εκεί που αναφέρω για τα πρόσωπα της τράπουλας. Αν βρείτε στην κατάστρωση το αντίστοιχο πρόσωπο, τότε, θα πρέπει να εξετάσετε τα χαρτιά γύρω από αυτό. Αν δεν υπάρχει, τότε το μέλλον προδιαγράφεται αδιάφορο.
Η μέθοδος αυτή αναλύει τομείς της ζωής μας και αφορά ανά στήλη τα εξής:
- 1η στήλη: ο εαυτός μου ή ο ενδιαφερόμενος ή το πρόσωπο για το οποίο ρωτάμε
- 2η στήλη: τι αγαπάμε περισσότερο
- 3η στήλη: ελπίδες και φόβοι
- 4η στήλη: προσδοκίες
- 5η στήλη: το απροσδόκητο
- 6η στήλη: το εγγύς μέλλον
- 7η στήλη: περαιτέρω εξελίξεις
Υπάρχει και συμπληρωματικός τρόπος να δείτε αυτή την κατάστρωση. Στην πρώτη σειρά, ανά στήλη, βλέπετε το παρελθόν. Στην δεύτερη σειρά ανά στήλη, βλέπετε το σήμερα. Στην τρίτη σειρά ανά στήλη, βλέπετε το μέλλον.
Είναι αρκετά σύνθετο να αποφασίσει κάποιος την ερμηνεία, γιατί έχει πολλά χαρτιά κάθε φορά. Αλλά, μπορείτε να δείτε αν υπάρχει αρκετή έμφαση στις κούπες για παράδειγμα (αισθήματα – συγκινήσεις), στα καρό (οικονομικά θέματα) στα μπαστούνια (δυσκολίες) στα σπαθιά (τύχη ή έλλειψη τύχης). Αν πλειοψηφεί σε μεγάλο βαθμό κάτι από αυτά, θα μας δείξει το χρώμα της περιόδου που μας ενδιαφέρει. Σιγά-σιγά, μπορείτε να αποκτήσετε την άνεση να ερμηνεύετε αυτή την κατάστρωση που είναι αρκετή κατατοπιστική, αλλά η προσωπική αίσθηση στον ερμηνευτή, παίζει πάντα κυρίαρχο ρόλο.
Πάντα όμως, να έχετε υπ΄όψη, πως ο ερμηνευτής έχει την δική του «αίσθηση» μέσα από τα ερεθίσματα που παίρνει από τα χαρτιά που βλέπει. Είναι μία προσωπική υπόθεση κι ευαισθησία του ατόμου που ασκεί την μαντική.
⭐ Πάρε μία πρόβλεψη Τσιγγάνικης Τράπουλας