Τι είναι οι κάρτες Χαντίς

ΧαντίςΧαντίς είναι η Τράπουλα της Χαζάρας πριγκίπισσας Ατέχ . Αποτελείται από 66 φύλλα , από τα οποία τα 52 είναι μια κανονική τράπουλα, από τον Άσο μέχρι τον Ρήγα , και από 14 ακόμα φύλλα , που είναι φιγούρες , εικόνες , ζωγραφιές , και ονομάζονται Καθρέφτες, γιατί πέφτουν πάνω στα χαρτιά που ρίχνουμε κάτω αντικριστά.
Αν διαβάσουμε προσεκτικά τις ερμηνείες και τα παραδείγματα των συνδυασμών των χαρτιών , μπορούμε να τα ερμηνεύσουμε ή να τα διαβάσουμε, όπως λέμε .

Είναι καλό να ξεκινήσει κανείς με τον πιο απλό τρόπο και μετά να προχωρήσει στους υπόλοιπους, Πριν ανακατέψετε , σε κάθε ρίξιμο , διαλέγετε το χαρτί που είναι ο εαυτός σας: Ντάμα-γυναίκα , Ρήγας-άντρας, Βαλές-πιο νέος άντρας. Προσοχή στο χρώμα….Το χαρτί που εκπροσωπεί εσάς το τοποθετείτε , πριν ρίξετε τα υπόλοιπα, στη θέση 1, όπως φαίνεται στα σχεδιαγράμματα . Αν υπάρχουν πολλές θέσεις 1, τότε το τοποθετούμε στην πρώτη θέση 1. Είναι Πάντα το Πρώτο χαρτί . Στους Καθρέφτες, αν είστε γυναίκα, είστε η Ατέχ, αν είστε άντρας , είστε ο Χαγάνος. (Αυτά ισχύουν μόνο για το Μικρό Καθρέφτη και το Σπασιμο του Καθρέφτη, όπου τα πρώτα φύλλα κάτω είναι Καθρέπτες.
Όταν είμαστε ταραγμένοι, τα χαρτιά δε βγαίνουν.
Eπίσης, ας μην ξεχνάμε πως ό,τι προσεγγίζουμε χωρίς σεβασμό μας πληρώνει πάντα με το ίδιο νόμισμα.

Τρόποι Ριξίματος

  1. Ο Μικρός Καθρέφτης
  2. Ο Μεγάλος Καθρέφτης
  3. Το ρίξιμο της Ντορότκα
  4. Ο Καθρέπτης μέσα στον Καθρέφτη
  5. Το σπάσιμο του Καθρέφτη

Τρόπος Ριξίματος Καθρέφτη μέσα τον Καθρέφτη(25 φύλλα)

Για αυτό το ρίξιμο χρησιμοποιούμε τα περισσότερα φύλλα , όπως και στο Σπάσιμο του Καθρέφτη, και είναι ίσως το πιο Πολύπλοκο . Είναι όμως από τα πιο καλά ριξίματα. Ανακατεύουμε Πάντα χωριστά τα 52 φύλλα και τους Καθρέφτες . Κόβουμε τρεις φορές με το αριστερό και ξεκινάμε με τα 52 φύλλα . Ρίχνουμε ανοιχτά τα χαρτιά, όπως στο σχεδιάγραμμα , από τη θέση 1 μέχρι την 6 , τρία φύλλα πάνω, Τρία από κάτω . Στη δεύτερη σειρά από τη θέση 7 μέχρι τη 12, και στην Τρίτη σειρά από από τη θέση 13 μέχρι τη θέση 18. Μετά ανακατεύουμε τους Καθρέφτες και ρίχνουμε έξι Καθρέφτες από τη θέση 1 μέχρι τη θέση 6, κάτω από τις δύο σειρές.
Τέλος ρίχνουμε έναν Καθρέφτη ακόμα στη θέση 7, nou Παίζει το ρόλο του μπαλαντέρ και μετακινείται και διαβάζεται σε σχέση και με το παρελθόν και με το Παρόν και με το μέλλον . Προαιρετικά , αν θέλουμε,
ρίχνουμε τους υπόλοιπους Καθρέφτες Πάνω στους Καθρέφτες που βρίσκονται κάτω .
Σ’ αυτό τον τρόπο ριξίματος τα χαρτιά διαβάζονται όλα μαζί και πέφτουν κάτω ανοιχτά από την αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *