🌞Χαρτομαντεία , είδη & τρόποι .

   Ξεκινώντας πρέπει να καταλάβουμε ότι σε γενικές γραμμές οι τρόποι χαρτομαντείας ξεχωρίζουν από τις τράπουλες με τις οποίες γίνεται η κάθε  μέθοδος χαρτομαντείας.

Δύο είναι τα βασικά είδη χαρτιών που υπάρχουν τα Tarot cards/Decks και τα Oracle cards/Decks .

Το Tarot είναι μια τράπουλα 78 φύλλων, το καθένα με τις δικές του εικόνες, συμβολισμό και ιστορία.

Οι 22 κάρτες της Μεγάλης Αρκάνας αντιπροσωπεύουν καρμικά και πνευματικά μαθήματα της ζωής. Αντιπροσωπεύουν μια πορεία προς την πνευματική αυτογνωσία και απεικονίζουν τα διάφορα στάδια που συναντάμε καθώς αναζητάμε μεγαλύτερη σημασία και κατανόηση. Με αυτόν τον τρόπο, οι κάρτες της Μεγάλης Αρκάνας έχουν βαθιά ουσιαστικά μαθήματα σε επίπεδο ψυχής.

Οι 56 κάρτες της Μικρής Αρκάνας αντικατοπτρίζουν τις δοκιμασίες και τις δοκιμασίες που βιώνουμε καθημερινά. Αυτές οι κάρτες Ταρώ επισημαίνουν τις πιο πρακτικές πτυχές της ζωής και μπορούν να αναφέρονται σε τρέχοντα ζητήματα που έχουν προσωρινή ή μικρή επιρροή.

Μέσα στις κάρτες της Μικρής Αρκάνας, υπάρχουν 16 κάρτες Tarot Court που η καθεμία αντιπροσωπεύει 16 διαφορετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας που μπορεί να επιλέξουμε να εκφράσουμε ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν επίσης τα 40 αριθμημένα φύλλα που οργανώνονται σε 4 Suits – Cups, Pentacles, Swords και Wands – το καθένα με 10 φύλλα, που αντιπροσωπεύουν διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι οι κάρτες προέρχονταν από την Ιταλία το 1500 όπου χρησιμοποιήθηκαν ως παιχνίδι, που ονομάζεται Tarocchi, από τους πολύ πλούσιους. Δεν ερμηνεύθηκαν για πνευματική μαντεία μέχρι τον 18ο αιώνα. Η σύγχρονη τράπουλα των παιγνιοχάρτων είναι απόγονος του Ταρώ. Οι καρδιές είναι κύπελλα Τα πεντάλφα είναι διαμάντια, τα ραβδιά είναι κλαμπ και τα σπαθιά είναι μπαστούνια. Ο Τζόκερ και ο Ανόητος δεν είναι πουθενά και παντού και οι Κάρτες Δικαστηρίου που παραμένουν είναι ο Βασιλιάς, η Βασίλισσα και ο Τζακ.

Διαβάστε την πραγματική ιστορία των καρτών Ταρό εδώ

Οι περισσότεροι  θεωρούν ότι οι κάρτες Lenormand είναι το πρώτο κατάστρωμα μαντείου. Οι κάρτες Lenormand πήρε το όνομά του από τη διάσημη Madame Marie Anne Adelaide Lenormand. Ήταν μια μάντισσα για την αυτοκράτειρα Josephine Bonaparte – ναι, αυτή είναι η γυναίκα του Bonaparte! – που χρησιμοποίησε μια τράπουλα καρτών σχεδιασμένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές της.

 

Οι Oracle Cards τώρα σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τράπουλα ταρώ , τα οποία διατίθενται σε συσκευασίες των 78 όπως είπαμε πιο πάνω , οι τράπουλες oracle μπορούν να περιλαμβάνουν οποιοδήποτε αριθμό καρτών. Επιπλέον, ενώ οι κάρτες ταρώ περιλαμβάνουν μία Μεγάλη Αρκάνα  και μία Μικρή Αρκάνα διατεταγμένα σε σύμβολα , τα καταστρώματα oracle δεν ακολουθούν αυτήν τη δομή. Δεν υπάρχουν κανόνες και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Και οι δύο τύποι χαρτιών χρησιμοποιούνται για διορατικότητα, προοπτική, σαφήνεια, προσωπική ανάπτυξη, έμπνευση, καθοδήγηση και μαντεία.
Ιστορικά το Ταρώ έχει αρχαίες ρίζες, ενώ οι κάρτες Oracle (άγγελοι, νεράιδες, οδηγοί,  κ.λ.π.) είναι τα νέα παιδιά στην μαντική τέχνη .
Ωστόσο, είναι δομημένα πολύ διαφορετικά. Το ταρώ ακολουθεί το δικό του σύνολο κανόνων που έχουν καθοριστεί από πρωτότυπους δασκάλους των ημερών που έχουν περάσει, ενώ οι καλλιτέχνες των καρτών oracle είναι ελεύθεροι να κάνουν ό, τι θέλουν.

Οι στόχοι κάθε τύπου μαντείας είναι επίσης διαφορετικοί. Και οι δύο στοχεύουν στην παροχή συμβουλών, αλλά τα καταστρώματα της Oracle προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Στόχος τους είναι στην πραγματικότητα να αναπτύξουν τη διαίσθηση και τις δεξιότητες σκέψης στους αναγνώστες τους. Είναι επίσης συχνά πιο επικεντρωμένοι στην έμπνευση των αναγνωστών και στην προώθηση της αυτοανάλυσης, παρά στην κάπως ζοφερή αλήθεια του ταρώ. Οι κάρτες Oracle μας βοηθούν να δούμε πραγματικά το μονοπάτι που εκδηλώνουμε και μας δείχνουν πώς να σπάσουμε τα μοτίβα.

Κάρτες Ταρώ και προβλέψεις :

Δημοφιλή ανοίγματα με Tarot

Μαντικές κάρτες ( Oracle cards ) και προβλέψεις :

Δημοφιλή Ανοίγματα με Oracle Cards

Περίληψη των DECK :

LENORMAND: Εμπνευσμένες από την Mlle Lenormand, Την περίφημη μάγισσα του Ναπολέοντα αυτές οι κάρτες χρησιμοποιήθηκαν σε όλη την Ευρώπη από ευγενείς αλλά και φτωχούς φτάνοντας Ακόμη και στις μέρες μας για να απαντήσουν τα μεγαλύτερα ερωτήματα!!! Οι κάρτες Lenormand είναι ένα εναλλακτικό σύστημα χαρτομαντείας, παρόμοιο με το Tarot, αλλά επίσης διαφορετικό σε σκοπό, συναίσθημα και δομή. Σε αντίθεση με τον Tarot, το Lenormand είναι ένα πολύ πιο πρακτικό στο άνοιγμα – που επικεντρώνεται κάπως λιγότερο στα ψυχολογικά συναισθήματα και αντίθετα στα καθημερινά συμβάντα. Θα παρατηρήσετε όταν διαβάζετε με της προβλέψεις Lenormand, ότι αυτές οι κάρτες τείνουν να επικεντρώνονται σε πρακτικά θέματα – ο Tarot επικεντρώνεται στο “γιατί”, ενώ ο Lenormand τείνει να επικεντρώνεται στο “πώς”.
Με 36 κάρτες , το σύστημα Lenormand γενικά δίνει μεγαλύτερη σαφήνεια όταν χρησιμοποιείτε ζεύγη καρτών αντί μεμονωμένων σχεδίων. Όταν συνδυάζονται με τις έννοιες Tarot, αυτά τα δύο συστήματα δημιουργούν ένα ισχυρό εφέ – δίνοντάς σας μια σαφέστερη συνολική εικόνα της πρόβλεψης .

Τράπουλα ΑγγέλωνΟι άγγελοι, στα πιο βασικά τους είναι σύμβολα Ταρώ που αντιπροσωπεύουν μηνύματα. Στην πραγματικότητα, η λέξη άγγελος προέρχεται από την ελληνική λέξη άγγελος που σημαίνει «αγγελιοφόροι».
Οι άγγελοι είναι θεϊκοί αγγελιοφόροι, μεσάζοντες και σύνδεσμοι. Κινούνται εύκολα μεταξύ διαστάσεων και σφαιρών. Μπορούν να το κάνουν αυτό επειδή γνωρίζουν στενά τους τρόπους ενέργειας και πνεύματος.

Έτσι, όταν ο άγγελος πετάει στη συνειδητοποίηση σας στο Ταρώ, είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε τι είδους μηνύματα προωθούν τη ζωή σας. Λάβετε υπόψη ότι οι άγγελοι μπορούν να σας εμφανιστούν μέσω των καρτών. Οι κάρτες που περιβάλλουν μια ανάγνωση ενδέχεται να δείχνουν το θεϊκό μήνυμα που σκοπεύετε να λάβετε.
Οι άγγελοι ως σύμβολα Ταρώ αντιπροσωπεύουν:
Σαφήνεια / Μηνύματα / Σκοπός / Συνδυασμός / Επικοινωνία / Ανώτερη σκέψη / Άνοιγμα της ευαισθητοποίησης .Οι άγγελοι είναι επίσης συμβολικοί της επικοινωνίας γενικά, και όταν αυτές οι υπέροχες ομορφιές εμφανίζονται στις κάρτες, μπορεί να είναι σημάδια να ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο που επικοινωνούμε με άλλους. Θα ξέρετε ποιος τομέας επικοινωνίας με κάρτες γύρω. Για παράδειγμα, εάν έχετε επικράτηση φλυτζανιών στις κάρτες, ο άγγελος σας μπορεί να σας ζητά να εργαστείτε για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία στις ερωτικές σας σχέσεις.
Ως σύμβολα Ταρώ, οι άγγελοι μας μιλούν επίσης για την εξισορρόπηση των ενεργειών μας. Οι ίδιοι οι άγγελοι είναι ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών συνειδητοποιήσεων. Έχουν ανθρώπινες και πνευματικές ενέργειες που διατρέχουν τις φλέβες τους, και αυτό τους προσφέρει μοναδικές προοπτικές.
Η προσοχή ενός αγγέλου είναι εντελώς διαφορετική από τους περισσότερους ανθρώπους, επειδή οι άνθρωποι τείνουν να βυθίζονται πιο πεισματάρης στη φυσική. Άγγελοι … όχι τόσο πολύ. Συνειδητοποιούν την κατάστασή τους ως επί το πλείστον μη φυσικής. Ωστόσο, τιμούν και το φυσικό. Αυτό μας μιλάει για την εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ πνεύματος και ύλης .
Αυτό συνδέεται με τον άγγελο συμβολισμό της ανώτερης σκέψης και το άνοιγμα της ευαισθητοποίησης. Όταν ακολουθούμε το παράδειγμα των αγγέλων – θα αποκτήσουμε αυτό το επίπεδο υψηλότερης ευαισθητοποίησης που μας τοποθετεί για φωτισμό .

Τράπουλα HAL.GΗ τράπουλα του Hal στα χέρια όσων τη χρησιμοποιούν σωστά, δείχνει με απόλυτη ακρίβεια το χαρακτήρα και τις προθέσεις των ατόμων που κυριαρχούν στη ζωή μας, την πορεία μιας ερωτικής σχέσης και καθορίζει χρονικά μια επανασύνδεση, ένα χωρισμό ή μια επισημοποίηση.
Αποκαλύπτει επίσης την εξέλιξη των οικονομικών θεμάτων και είναι ο καλύτερος σύμβουλος για επαγγελματικά ζητήματα, αφού προβλέπει όχι μόνο την επαγγελματική πορεία των ατόμων, αλλά και την κατάλληλη χρονική στιγμή για επενδύσεις, επεκτάσεις, προσλήψεις, δάνεια κ.λ.π.
Η τράπουλα του Hal απαντά με σαφήνεια και ακρίβεια σε οποιαδήποτε ερώτηση και φανερώνει με γοητευτικό τρόπο τα μυστικά του μέλλοντος.
Ο Ηal. G. ο δημιουργός αυτής της τράπουλας, ασχολήθηκε πάρα πολλά χρόνια με τα μυστήρια της Σφίγγας και μελέτησε τις απόκρυφες επιστήμες. Συγκέντρωσε και αποκρυπτογράφησε σήματα από τις Ασιατικές χώρες, την Ινδία, την Αίγυπτο, που έχουν σχέση με τις επιστήμες αυτές και περιέλαβε κάποια από αυτά –κατάλληλα προσαρμοσμένα-στην τράπουλά του.
Σε 32 κάρτες –οι 29 έχουν 2 σήματα στην πάνω αριστερή και κάτω δεξιά γωνία- περιλαμβάνει τα 12 ζώδια, τους πλανήτες που τα κυβερνούν και σχήματα που αφορούν σε όλους τους σημαντικούς τομείς της ζωής μας.
Οι κάρτες της δίνουν πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα (αισθηματικό, επαγγελματικό, οικογενειακό),ενώ τα αστρολογικά στοιχεία που περιλαμβάνει, βοηθούν να καθορίζουμε με ακρίβεια το χρονικό σημείο στο οποίο θα συμβούν διάφορα γεγονότα που σας απασχολούν.
Η τράπουλα του Hal στα χέρια όσων τη χρησιμοποιούν σωστά, δείχνει με απόλυτη ακρίβεια το χαρακτήρα και τις προθέσεις των ατόμων που κυριαρχούν στη ζωή μας, την πορεία μιας ερωτικής σχέσης και καθορίζει χρονικά μια επανασύνδεση, ένα χωρισμό ή μια επισημοποίηση.
Αποκαλύπτει επίσης την εξέλιξη των οικονομικών θεμάτων και είναι ο καλύτερος σύμβουλος για επαγγελματικά ζητήματα, αφού προβλέπει όχι μόνο την επαγγελματική πορεία των ατόμων ,αλλά και την κατάλληλη χρονική στιγμή για επενδύσεις, επεκτάσεις, προσλήψεις ,δάνεια κ.λ.π

Kastrini Sigma : Η Kastrini Sigma είναι ένα DECK με 69 κάρτες και αποτελείτε από φιγούρες 18 στο σύνολό τους . Εμπεριέχονται σε 9 κάρτες .Την Μικρή Αρκάνα ή Απλή Τράπουλα που αποτελείται από 20 φύλλα και 40 ερμηνείες. Πάνω λοιπόν σ ‘ όλα αυτά τα χαρτιά , καθώς και σ όλες τις φιγούρες Πλην των τεσσάρων νεαρών γυναικών, έχουν τοποθετηθεί κάποιες αγκύλες με αριθμούς, Αυτοί οι αριθμοί συμβολίζουν μια συγκεκριμένη εβδομάδα του χρόνου : Π.χ. (21 – 27/4) ή 11-1/2 κ.λ.π ώστε να μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένες χρονικές προβλέψεις . Η αστρολογία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Όλοι μας έχουμε γεννηθεί κάτω απ’ την επιρροή κάποιου ζωδίου, συνεπώς έτσι δικαιολογείται η Παρουσία αυτής της κατηγορίας στη τράπουλα * ΚASTRINI SIGMA ” Οι κάρτες των ζωδίων είναι “6”, τα σχήματα “12”. Υπάρχουν ακόμα οι Πλανήτες ….Είναι αυτοί που Που Πλανώνται και αλλάζουν , δυσκολεύουν ή διευκολύνουν γεγονότα, αισθήματα , ανθρώπους . Πέντε κάρτες , δέκα ερμηνείες. Τέλος απλές εικόνες της καθημερινότητας αντικείμενα και μορφές είναι σύμβολα και οιωνοί.Σε κάθε 29 φύλλα υnάρχουν 56 ερμηνείες ..Οι εικόνες και τα σύμβολα του είναι η μυστική γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην αποκωδικοποίηση αρχαίων εσωτερικών κειμένων και στην αποκάλυψη των κλειδιών των μυητικών ατραπών.
Η κατάστρωση της Kastrini Sigma, φωτίζει τις καταστάσεις που έχουν συμβεί στο παρελθόν, αυτά που κρυφά συνεχίζουν στο παρόν … και τοποθετεί χρονικά τα μελλούμενα και ειδικά, σε περιπτώσεις αισθηματικών.Μία πλήρης τράπουλα που προσεγγίζει ακόμη και με ακρίβεια τα χρονικά διαστήματα που θα δημιουργηθεί κάποιο γεγονός.

DESTE ή Τράπουλα της Κατίνας : Στα Τούρκικα Deste σημαίνει “σωρός των χαρτιών”..Και ¨φαλά μπακμάκ¨το ρίξιμο τον χαρτιών για την μοίρα. Είναι η μαντική τράπουλα της Κατίνας. Ποια είναι η Κατίνα; Το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου “Οι μάγισσες της Σμύρνης”.
Είναι μία ιδιαίτερη τράπουλα με ακρίβεια και απίστευτες λεπτομέρειες στα χαρακτηριστικά πού μπορεί να μας δώσει για ένα άτομο. Πρόκειται ίσως για την πιο παλιά μαντική τράπουλα των μαγισσών. Στην Deste οι μάγισσες θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα. Φανερώνει γεγονότα, τις επιθυμίες σας, φόβους και επιρροές σε μεγαλύτερη έκταση. Γεγονότα πού συμβαίνουν και φοβάσαι, πρόσωπα πού θα παίξουν ρόλο, καταστάσεις πού θα επηρεάσουν. Το πρόσφατο παρελθόν σου, αυτά πού σε σημάδεψαν ή γεγονότα πού σε έφτασαν μέχρι εδώ, τα εμπόδια ή βοήθεια, ποιο πρόσωπο σε επηρεάζει ή τον/την επηρεάζει, τι δυνατότητες έχεις, τις ελπίδες και τις επιθυμίες σου, τούς φόβους σου, τι άλλο προσδοκάς, τι μπορεί να σού δώσει ή κατάσταση στην όποια βρίσκεσαι τώρα, νέες επιρροές, καινούργια γεγονότα, αυτά πού έρχονται πολύ γρήγορα να παίξουν το ρόλο τους, ή στάση σου απέναντι στην μέχρι τούδε κατάσταση. Πώς σε επηρεάζουν οι καταστάσεις; Το άγχος, οι αντιθέσεις πού αντιμετωπίζεις, ότι αντιδράσεις δέχεσαι θετικές ή αρνητικές από το περιβάλλον σου. Τα πρόσωπα τού περιβάλλοντος σου, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι βοήθειες, οι σύμμαχοι, οι εχθροί. Πού και σε ποιόν πρέπει να απευθυνθείς ή από πού θα πρέπει να φυλαχτείς, τι πρέπει να προσέξεις; Το να γνωρίζει κανείς το μέλλον του, είναι ίσως ή πιο παλιά ανάγκη, από τότε πού ο άνθρωπος συνειδητοποίησε τον εαυτό του και τούς φόβους του. Πανίσχυρος ο φόβος για το άγνωστο. Και ίσως ή ρίζα όλων των φόβων.
Στην τράπουλα υπάρχουν εξήντα πέντε χαρτιά Α. τα πρόσωπα και Β. τα σύμβολα.

Τράπουλα SIBILLA : Οι κάρτες Sibilla είναι γνωστές από τους κύκλους αριστοκρατών μέσα στο Παρίσι που επέλεγαν να ρίξουνε αυτή την τράπουλα έτσι ώστε να δουν το μέλλον τους από τον 18ο αιώνα… Οι 52 κάρτες με σύμβολα-φιγούρες και στοιχεία μας βοηθάν να αποκαλύψουμε το τι θα γίνει στη ζωή μας αλλά και στη ζωή ανθρώπων που μας ενδιαφέρουν!!!! Οι πρώτες γνωστές κάρτες Sibilla δημιουργήθηκαν το 1827. Εκδόθηκαν από τη γαλλική εκδοτική εταιρεία, BP Grimaud, ονομάστηκαν «La Sibylle des Salons» ή κυριολεκτικά, «The Sibyl of the Salons». Οι πρώτες κάρτες Sibilla σχεδιάστηκαν από τον διάσημο Γάλλο εικονογράφο, JJ Grandville, ο οποίος ανέθεσε στον Grimaud να δημιουργήσει την τράπουλα . Αυτή η τράπουλα δημιουργήθηκε σε μια εποχή που η Marie-Anne Therese LeNormand ήταν ένας πολύ γνωστός ναυτικός και μέντιουμ στη Γαλλία. Ζητήθηκε η γνώμη της κυρίας LeNormand από μια πολύ επιλεγμένη πελατεία της εποχής .

Τράπουλα ΧΑΝΤΙΣ : Η Χαντίς, είναι η τράπουλα της Χαζάρας πριγκίπισσας Ατέχ, η οποία έζησε τον 9ο αιώνα.
Περίφημη κυνηγός ονείρων, με την ικανότητα όχι μόνο να διαβάζει τα ξένα όνειρα, αλλά και να «κατοικεί» μέσα τους, αφού περιπλανήθηκε στα παλάτια της Ευρώπης και της Ανατολής, τα ίχνη της χάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Η σοφία και οι πολύτιμες εμπειρίες της αποτυπώνονται στην τράπουλα που επινόησε και διασώθηκε στο χρόνο. Αποτελείται από 66 φύλλα: τα 52 είναι μία κανονική τράπουλα, από τον Άσσο μέχρι τον Ρήγα, ενώ τα υπόλοιπα 14 φύλλα είναι ζωγραφισμένες φιγούρες (η Ατέχ, ο Χαγάνος, η Μοίρα, ο Χαντράς, το Πάθος, κ.ά)
και ονομάζονται «Καθρέφτες» γιατί πέφτουν πάνω στα χαρτιά που ρίχνουμε κάτω αντικριστά.

Τράπουλα Σφίγγα : Η τράπουλα αυτή αποτελείται από 52 συνολικά κάρτες – σύμβολα. Το κάθε σύμβολο έχει διττή έννοια, και μια φανερή αλλά και μια κρυφή σημασία. Όποιος κατέχει το υλικό, θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα χαρτιά για να προβλέψει την τύχη , με την πραγματική γνώση των βασικών αρχών που κρύβονται κάτω από τον συμβολισμό των χαρτιών.Η σφίγγα έχει πολύ μεγάλη δύναμη έως και ίση με την ταρώ. Το κάθε χαρτί στην σφίγγα έχει διάφορες φιγούρες. Επίσης έχει 37 συνδυασμούς. Κάποιες κάρτες στην σφίγγα δεν έχουν θετική και αρνητική πλευρά, παρά μόνο μία όψη.
Ρίξιμο με 5 στάδια

1) Άνοιγμα για τωρινή κατάσταση (το παρόν/παρελθόν δηλαδή)

2) Μικρό Ξεκαθάρισμα (διευκρινήσεις για το τι θα γίνει άμεσα)

3) Άνοιγμα για το επόμενο 3μηνο

4) Μεγάλο ξεκαθάρισμα

5) Άνοιγμα για το 3 μήνες παραπάνω από το προηγούμενο άνοιγμα

Τράπουλα Kipper : Η τράπουλα 36 φύλλων Kipper δημιουργήθηκε στη Γερμανία το 1890. Κάποιοι τοποθετούν την εμφάνιση του πρώτου καταστρώματος Kipper γύρω στο 1890, και άλλοι λένε το 1900, αλλά όποια ημερομηνία είναι πιο κοντά στην αλήθεια, εμπνέεται από την ευαισθησία του 1890. Το κατάστρωμα Kipper έχει χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον στη Γερμανία και τα περίχωρά του κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, αλλά έχει κερδίσει δημοτικότητα έξω από τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια, πιθανώς χάρη σε καταστρώματα όπως το Mystical Kipper της Regula Elizabeth Fiechter, το Fin de Siecle Kipper του Ciro Marchetti και το Kipper Deck της κάρτας Geek’s με πολύ μοντέρνα εμφάνιση. Δεδομένου ότι είναι μια τράπουλα 36 καρτών, είναι πιθανό ο δημιουργός του καταστρώματος Kipper να εμπνέεται από το Lenormand, το οποίο μπορεί να εμπνεύστηκε από το κατάστρωμα «Game of Hope», το οποίο είχε δημιουργηθεί από έναν Γερμανό επιχειρηματία για χρήση ως οικογενειακό παιχνίδι γύρω στο έτος 1800. Έτσι υποθέτω, Οι κάρτες Kipper θα μπορούσαν να θεωρηθούν διάδοχοι αυτών των δύο προηγούμενων τράπουλας. Φυσικά, μπορεί επίσης να αντλήσει μέρος της έμπνευσής του από το κατάστρωμα Sibilla, αλλά αυτό το κατάστρωμα θα καλυφθεί σε ένα μελλοντικό μάθημα.

Η τράπουλα Kipper δεν είναι μια τράπουλα καρτών που έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει μεγαλύτερα κοινωνικά ζητήματα, όπως τα χαρτιά του δέκατου όγδοου αιώνα. Είναι περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, με στόχο τις καθημερινές πραγματικότητες της ζωής των ανθρώπων και αντικατοπτρίζει τόσο τις υψηλότερες όσο και τις χαμηλότερες δυνατότητες που μπορούν να περιέχουν αυτές οι ζωές. Το κατάστρωμα Kipper δεν απεικονίζει αντικείμενα, όπως το κατάστρωμα Lenormand. Απεικονίζει ανθρώπους, κοινωνικούς ρόλους και προσωπικές καταστάσεις. Ας αρχίσουμε να εξετάζουμε τις έννοιες των καρτών και θα δείτε τι εννοώ.

THOTH Tarot (Aleister Crowley)Η τράπουλα Thoth Tarot είναι ένα από τα πιο διάσημα καταστρώματα Tarot στον κόσμο, το οποίο ζωγράφισε η καλλιτέχνης Frieda Harris υπό την καθοδήγηση του θρυλικού ερευνητή που είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, Aleister Crowley. Αυτό το κατάστρωμα επηρεάζεται από το Βιβλίο του Θωθ και του Ιουδαϊσμού. Αν και εξακολουθεί να είναι ένα από τα κλασικά καταστρώματα, περιέχει τα συστήματα μυστικιστικών συμβόλων και την αστρολογία της Καμπάλα από το Βιβλίο του Θωθ, το οποίο απαιτεί από τους χρήστες να κάνουν πολλή έρευνα για να κατανοήσουν το κρυφό νόημα σε κάθε κάρτα και να έχουν μια συγκεκριμένη βάση γνώσεων για να συλλάβουν κατάστρωμα με τον καλύτερο τρόπο.

Το Thoth Tarot θεωρείται ένα από τα κλασικά καταστρώματα, αλλά απαιτεί πολλές γνώσεις για να μπορέσουμε να μελετήσουμε. Ωστόσο, αυτό είναι ένα αμφιλεγόμενο κατάστρωμα ταρώ, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο τον Crowley. Η τράπουλα των καρτών ξεκίνησε το 1938 και ολοκληρώθηκε το 1943. Τα παραδοσιακά σύμβολα Ταρώ τροποποιήθηκαν σύμφωνα με προηγμένες μυστικιστικές γραμμές, με βάση τις μυστικές θεωρίες του Crowley (ο Crowley είναι επίσης μέλος της Χρυσής Αυγής, καθώς και η Lady Frieda Harris).

Tarot της Σεξουαλικής Μαγείας : Η μαγική και δημιουργική δύναμη που ενυπάρχει στη σεξουαλικότητα και τη σεξουαλική πράξη είναι μια πραγματικότητα που γνώρισε ο άνθρωπος από την αυγή του χρόνου. Επιπλέον, εάν η μαγεία αναγνωρίζεται ως ένα πρόσωπο της πραγματικότητας, δεν προκαλεί έκπληξη η σεξουαλικότητα του ατόμου, αλλά για ολόκληρο το ανθρώπινο είδος – παίζει επίσης θεμελιώδη ρόλο στη μαγεία.

Η μαγική δύναμη που προέρχεται από τη σεξουαλική διάσταση μπορεί να αναπτυχθεί μέσω της αποχής, της παρθενίας, ή διατηρώντας το σπέρμα έτσι ώστε ο μάγος να διοχετεύσει τις ενέργειες που συσσωρεύονται μέσα σε αυτόν σε μυστικιστική κατεύθυνση. Στην αρχαιότητα, αυτή η πτυχή της σεξουαλικής μαγείας ενσωματώθηκε σε ιερατικές μορφές, όπως αυτές των παρθένων του μαντείου των Δελφών ή των παρθένων παρθένων – που είναι τόσο σημαντικό όχι μόνο στη ζωή της αρχαίας Ελλάδας αλλά και της αρχαίας Ρώμης.
Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, η σεξουαλική μαγεία εκφράζεται από τους ανθρώπους μέσω της πράξης ή της σεξουαλικής επιθυμίας, αγκαλιάζοντας αντί να αρνούμαστε τις επιθυμίες που οδηγούν τον άνθρωπο.

Το αρσενικό και το θηλυκό Για να κατανοήσουμε την ουσία της σεξουαλικής μαγείας, ένα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν δύο αντίθετα, ξεχωριστά αλλά συμπληρωματικά: αρσενικά και θηλυκά.
Τράπουλα I Ching (Συμβουλευτική) : Προέρχεται από το αρχαίο κινεζικό “Βιβλίο αλλαγών” και είναι μια μορφή θρησκευτικής πρακτικής που περιλαμβάνει 64 εξαγράμματα (μοτίβα 6 σπασμένων και μη σπασμένων γραμμών), τα οποία χρησιμοποιούνται με θείο τρόπο με τη ρίψη μίσχων ή νομισμάτων yarrow .Γύρω στο 1050 π.Χ., σύμφωνα με την παράδοση, ο αυτοκράτορας Wen, ιδρυτής της δυναστείας Zhou, διπλασίασε τα τρίγραμμα σε εξαγράμματα (έξι γραμμές), αριθμούσε και τακτοποίησε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς – υπάρχουν 64 – και τους έδωσε ονόματα. Έγραψε σύντομα χρησμούς για καθένα από τα οποία ήταν έκτοτε γνωστό ως «Κρίσεις». Ο γιος του, ο δούκας του Ζου, ένας ποιητής, πρόσθεσε γνομικές ερμηνείες για τις μεμονωμένες γραμμές κάθε εξαγράμματος, γνωστές απλά ως «Γραμμές». Λέγεται ότι, πεντακόσια χρόνια αργότερα, ο ίδιος ο Κομφούκιος έγραψε ηθικά σχόλια εξηγώντας κάθε εξάγραμμα, τα οποία ονομάζονται «Δέκα Φτερά» («πτέρυγα», δηλαδή, με την αρχιτεκτονική έννοια).Η αρχαιολογική και ιστορική εκδοχή αυτής της αφήγησης είναι πολύ πιο σκοτεινή.
Στη δυναστεία Σανγκ (που ξεκίνησε γύρω στο 1600 π.Χ.) ή πιθανότατα ακόμη νωρίτερα, οι μαντινολόγοι θα χρησιμοποιούσαν θερμότητα στα κελύφη της χελώνας ή στις ωμοπλάτες των βοδιών και ερμήνευαν τις ρωγμές που δημιουργήθηκαν. Πολλά από αυτά τα «οστέϊνα οστά» – εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά έχουν ανακαλυφθεί – έχουν πλήρη εξαγράμματα ή τους αριθμούς που έχουν εκχωρηθεί σε εξαγράμματα που έχουν χαραχθεί σε αυτά. Από πού προέρχονται τα εξαγράμματα ή πώς ερμηνεύθηκαν, είναι εντελώς άγνωστο.Κάποια στιγμή στη δυναστεία Zhou – η τρέχουσα εικασία είναι περίπου 800 π.Χ. – ονομάστηκαν 64 εξαγράμματα και δημιουργήθηκε ένα γραπτό κείμενο, με βάση τις προφορικές παραδόσεις. Το βιβλίο έγινε γνωστό ως το Zhou Yi (Zhou Changes).
Η διαδικασία διαβούλευσης εξελίχθηκε επίσης από τα κελύφη της χελώνας, τα οποία απαιτούσαν έναν εμπειρογνώμονα να εκτελέσει και να ερμηνεύσει, στο σύστημα νομισμάτων ή μίσχων yarrow που μπορούσε να εξασκήσει ο καθένας και το οποίο χρησιμοποιείται από τότε. Τρία νομίσματα, με αριθμούς που αποδίδονται στα κεφάλια ή τις ουρές, πετάχθηκαν ταυτόχρονα. το προκύπτον άθροισμα έδειξε μια σταθερή ή σπασμένη γραμμή · έξι ρίψεις νομισμάτων παρήγαγαν έτσι ένα εξάγραμμα. Στην περίπτωση των στελεχών yarrow, 50 μετρήθηκαν σε μια πιο επίπονη διαδικασία για την παραγωγή του αριθμού για κάθε γραμμή.
DA VINCI TAROT :Αν και οι κάρτες χωρίζονται παρόμοια με την παραδοσιακή ταρώ, υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές. Για παράδειγμα, τα κοστούμια χωρίζονται σε νερό, γη, φωτιά και αέρα, συμβολίζοντας τα τέσσερα κλασικά στοιχεία στα οποία βασίστηκαν οι Βαβυλώνιοι, τα οποία τελικά επηρέασαν τα τέσσερα χιούμορ της Αναγέννησης (κίτρινη χολή – φωτιά, μαύρη χολή – γη, αίμα – αέρα; φλέγμα – νερό).Οι εικόνες σε κάθε κάρτα είναι απροσδόκητες. Η κάρτα για το Nine of Water, για παράδειγμα, ονομάζεται “Airborne”, η εικόνα της είναι ένα σκίτσο ενός άνδρα που χρησιμοποιεί μια μηχανή που φέρει. Το μήνυμά του συνοψίζεται με την ερώτηση: «Ποια είναι η επιθυμία της καρδιάς σας;» Δεδομένου ότι το νερό θα ήταν ισοδύναμο με τα κύπελλα στην παραδοσιακή ταρώ, και τα 9 φλιτζάνια αντιπροσωπεύουν την «κάρτα επιθυμίας», υπάρχει η αίσθηση ότι ο Matthews έχει ακολουθήσει τους βασικούς «κανόνες» της παραδοσιακής ταρώ, αλλά έχει πάρει την έννοια κάθε κάρτας και το επέκτεινε για να συμπεριλάβει μια ποικιλία ερμηνειών ανάλογα με την εξάπλωση που χρησιμοποιείτε. Ρίξτε μια ματιά στα διάφορα spreads του στον συνοδευτικό οδηγό και δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να γνωρίσετε αυτό το κατάστρωμα.

One Commentto 🌞Χαρτομαντεία , είδη & τρόποι .

  1. Ο/Η Παναγιωτα λέει:

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΕΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΜΑΝΤΕΙΑ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *