Αιγυπτιακό ωροσκόπιο

Οι ρίζες της αιγυπτιακής αστρολογίας υπάρχουν από την εποχή των Φαραώ τότε που οι Αιγύπτιοι συμβουλευόταν τους θεούς πριν πάρουν κάποια απόφαση…Τώρα με την αρχαία αστρολογία κάθε άνθρωπος ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής του δέχεται επιρροές από κάποιον Θεό της Αιγύπτου….Χωρίζεται σε 12 χρονικές περιόδους που αντιστοιχούν σε 12 θεούς…Πάμε να δούμε τα χαρακτηριστικά του καθένα και πώς μπορούν να μας βοηθήσουν στη ζωή μας…

Βρες ποιο είναι το δικό σου Αιγυπτιακό ζώδιο καταρχήν :

172

Βρες το Αιγυπτιακό σου ζώδιο

Επέλεξε μία από της 28 περιόδους του Αιγυπτιακού Ημερολογίου .

1 / 1

Επέλεξε την περίοδο που έχεις γεννηθεί

Your score is

 ΝΕΙΛΟΣ
Ο Νείλος, ο ποταμός που διασχίζει το βασίλειο των Φαραώ, είχε ανακηρυχθεί θεός από τους αρχαίους Αιγυπτίους. Αγκαλιάζει τον κόσμο με τα ζωογόνα νερά του. Υποδέχεται τα μεταναστευτικά πουλιά και γονιμοποιεί τη γη με την οποία σμίγει, στις όχθες του. Οι συχνές πλημμύρες του, δίνουν ζωή στη χώρα και θεωρείται σαν ο δρόμος των θεών, των αθάνατων και των θνητών. Η κοίτη του δεν έχει αρχή και τέλος, αφού ενώνει τα παντοτινά νερά της Μεσογείου με τα αστέρια των ουρανών, από όπου ήρθαν οι Μεγάλοι Πρόγονοι. Αν είστε γεννημένοι κάτω από την προστασία του Νείλου, αναζητάτε την αρμονία του σώματος και του πνεύματος, που θα σας ενώνει με τα πρόσωπα που αγαπάτε. Τρυφεροί αλλά και παθιασμένοι, ψάχνετε ασταμάτητα για το άλλο σας μισό, με κριτήρια την ψυχική ομορφιά, τη διάνοια και την πνευματικότητα. Αισθάνεστε απαίσια όταν έχετε να αντιμετωπίσετε την ασχήμια, τη βλακεία και την κακία. Το γεγονός αυτό σας ωθεί να ονειρεύεστε ένα καλύτερο κόσμο και σας παρασύρει σε μια εικονική πραγματικότητα που τη «ζείτε» με το δικό σας τρόπο. Εκτός όμως από τα παραμύθια, έχετε μεγάλο ταλέντο στην έκφραση των συναισθημάτων σας. Με το χιούμορ και τη φαντασία σας, κατακτάτε και το πιο δύσκολο ακροατήριο. Παρόλο που η ευαισθησία σας είναι μεγάλη, η ικανότητά σας να ελέγχετε τον εαυτό σας, σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε σωστά τις δύσκολες καταστάσεις. Η διαίσθησή σας, σας βοηθάει να ανακαλύπτετε τα πρόσωπα αλλά και τους τόπους που σας φέρνουν τύχη. Η προσωπικότητά σας είναι πλούσια και λαμπερή. Κυριολεκτικά «μαγνητίζετε» τους άλλους, που επιβραβεύουν την υπομονή σας και σας υπενθυμίζουν το ιδιαίτερο χάρισμά σας στην επικοινωνία. Με τη καλοσυνάτη συμπεριφορά σας, μπορείτε ακόμα να λειτουργήσετε σαν ένας θαυμάσιος σύμβουλος στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας, και όχι μόνο.
ΑΜΜΩΝΑΣ
Ο θεός της κυρίαρχης Αιγύπτου, ο θεός της γονιμότητας, ο Άμμωνας, αποτελεί την πρώτη από τις τέσσερις κύριες θεότητες της δημιουργίας. Πρόκειται για το Αιγυπτιακό αρχέτυπο της δύναμης του έθνους, που πολεμάει και αποδεκατίζει τους εχθρούς της χώρας. Αν και πολεμική, η φύση του παραμένει αρκετά μυστηριώδης. Στην προσωπικότητά του διακρίνεται η λαμπρότητα του ήλιου, κρατάει όμως και τα μυστικά κλειδιά του εσωτερισμού. Πρόκειται για «το πνεύμα που πλανάται στα πανάρχαια ύδατα». Ο Άμμωνας «κυριαρχούσε» την ώρα της γέννησής σας και σας χάρισε τον ήλιο, μια μοναδική πηγή ενέργειας, που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Σας προίκισε με την καταπληκτική ικανότητα που σας επιτρέπει να «βλέπετε» βαθιά μέσα στην ψυχή των άλλων και να διακρίνετε τα ταλέντα, τις ανησυχίες αλλά και τις πραγματικές τους προθέσεις. Το γεγονός αυτό σας βοηθάει να διακρίνετε και να προσπερνάτε τις παγίδες. Οι άλλοι σας αγαπούν, αφού μπορείτε να καθησυχάζετε τις αγωνίες τους και να καθοδηγείτε τα βήματά τους. Κάτω από την πανίσχυρη προστασία του πιο σημαντικού θεού της Αιγύπτου και χάρη στα ψυχικά χαρίσματά σας, μπορείτε να «πιάνετε» όλα όσα ξεφεύγουν από την κοινή λογική των θνητών. Διαθέτετε το «δώρο» της ενόρασης και σπάνια πέφτετε έξω στις συμβουλές που δίνετε στους φίλους σας. Το χάρισμα αυτό, μπορεί να λειτουργήσει όμως και ανασταλτικά, από τη στιγμή που κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να σας πει ένα αθώο ψέμα! Η άνεση και η συμπεριφορά σας «κατακτούν» τους άλλους που δεν αντιστέκονται στη γοητεία σας. Η γενναιοδωρία σας εντυπωσιάζει, αφού δεν ζητάτε ποτέ ανταλλάγματα σε όσα προσφέρετε. Το πάθος, χαρακτηρίζει τους έρωτές σας και ο μόνος εχθρός σας είναι η υπερβολή!
ΜΟΥΤ
Αμφισβητούμενη θεότητα, η Μουτ  αντιπροσωπεύει την αδελφή και τη σύζυγο, αλλά και τη μητέρα. Αναφέρεται σαν μια από τις πιο σημαντικές θεές της Αιγύπτου. Είναι ισότιμη με την Ίσιδα, αλλά εκδιώχθηκε από την μεγάλη οικογένεια των θεών λόγω των προτιμήσεών της στην πολυτέλεια και των μεταπτώσεών της στη συμπεριφορά της. Ωστόσο, η Μουτ  παρέμεινε η θεά που φέρνει τη ζωογόνο δύναμη του ήλιου και τροφοδοτεί τις πηγές του ποτάμιου θεού.
Από τη στιγμή που ήρθατε στον κόσμο κάτω από την επιρροή της Μουτ, τα πόδια σας πατούν σταθερά στη γη και αντιμετωπίζετε με ρεαλισμό τη ζωή. Ανήκετε στην κάστα εκείνη των ανθρώπων που ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους, ενώ συγχρόνως προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Σας χαρακτηρίζει μια έμφυτη περιέργεια για οτιδήποτε καινούργιο. Κατά βάθος, είστε ένας γεννημένος καλλιτέχνης, που κρύβει τις ευαισθησίες του και απομονώνεται για να προστατευθεί. Αρκετά συχνά οι άλλοι σας θεωρούν μυστικοπαθείς, μεμψίμοιρους, «περίεργους» αλλά και φωτισμένους. Η αλήθεια είναι ότι προβληματίζεστε, αφού πιστεύετε ότι η χαρά «πληρώνεται». Το αντίτιμο για εσάς είναι οι ενοχή που νιώθετε όταν σας αγαπούν ή όταν νιώθετε ευτυχισμένοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μελαγχολία, τον αυτοσαρκασμό και τη ροπή στη μοναξιά. Η ανάγκη για αυτοπροστασία και η ευαισθησία σας, εμποδίζουν τους άλλους να μοιραστούν τον τεράστιο ψυχικό πλούτο σας και φρενάρουν την ερωτική «επανάσταση». Ένα «οιδιπόδειο» που υποβόσκει, σας σπρώχνει σε σχέσεις που υπόσχονται τρυφερότητα, προστασία και αμφίβολο ερωτισμό. Αν και είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα μέσα από την αγάπη, πέφτετε θύματα της αφέλειάς σας ή της εμπιστοσύνης σε ανθρώπους που δεν την αξίζουν. Τελικά, θα πιστέψετε στον εαυτό σας και θα κερδίσετε την αγάπη που πραγματικά επιθυμείτε.
ΓΚΕΜΠ
Σύζυγος της Νουτ, της θεάς του Ουρανού, ο Γκεμπ αντιπροσωπεύει τη θεότητα της γης. Κυριαρχεί στα φυτά, στα ζώα, στα βουνά και στις πεδιάδες, στον πλούτο του εδάφους και του υπεδάφους. Έχοντας κυβερνήσει ο ίδιος την Αίγυπτο, είχε εξέχουσα θέση στην καρδιά των Φαραώ, που θεωρούσαν τον εαυτό τους απόγονο του Γκεμπ. Θεωρείται από τους ιερείς της Αιγύπτου σαν ο θεός της δικαιοσύνης, αφού προέδρευσε στο θεϊκό δικαστήριο που ασχολήθηκε με τους καταστροφικούς πολέμους του Σεθ και του Ώρου.Ο Γκεμπ ήταν παρών στη γέννησή σας και σας προίκισε με μια γοητευτική φύση, μια υπερευαίσθητη ψυχή και μια εντυπωσιακή εμφάνιση! Δεν θα περάσετε ποτέ απαρατήρητοι από τα μάτια των άλλων, γεγονός που συχνά μπορεί να καταντάει ενοχλητικό, αφού δεν έχετε μάθει να λέτε συχνά «όχι». Είστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσετε τους πάντες, να υποστηρίξετε τις απόψεις τους, να καλύψετε τις ανάγκες τους. Δίκαιοι, ευθείς και γενναιόδωροι, αποτελείτε το πρότυπο της καλοσύνης και συχνά γίνεστε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Στη πραγματικότητα, η ανιδιοτέλεια και η χαρά της προσφοράς σας κάνουν να ξεχνάτε τελείως τις δικές σας επιθυμίες και τις βασικές ανάγκες σας. Ο Γκεμπ σας χαρίζει μια ανυπέρβλητη γλυκύτητα στις κινήσεις και τη συμπεριφορά σας. Ειρηνοποιοί και ιεραπόστολοι, ψάχνετε την αρμονία και αποφεύγετε την αυστηρότητα, που τη θεωρείτε τυραννία. Λατρεύετε την τρυφερότητα και τη γαλήνη. Χάρη στην πρακτική πλευρά του εαυτού σας, διαθέτετε σε επάρκεια το χάρισμα της οργάνωσης. Όποιο και αν είναι το αντίτιμο, εσείς θα κρατήσετε πάντα τις υποσχέσεις σας. Αντίθετα, χάνετε τον έλεγχο, όταν οι άλλοι δεν είναι σωστοί απέναντί σας. Κερδίζετε με την πρώτη ματιά την εμπιστοσύνη του περιβάλλοντός σας και οι συνάνθρωποί σας ζητούν συχνά τις πολύτιμες συμβουλές σας.
ΟΣΙΡΙΣ
Με έναν απλό αναγραμματισμό έχετε μπροστά σας τον Σείριο, τον γνωστό απλανή αστέρα, με τους μυστηριώδεις συμβολισμούς, τους θρύλους και τις μυστικές παραδόσεις, τόσο στον αρχαίο Ελληνικό, όσο και στον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Ο Όσιρις, είναι ο άρχοντας του βασιλείου των νεκρών, ο προπομπός του παραδείσου. Σύζυγος της Ίσιδος και επιτηρητής της θεϊκής τάξης των πραγμάτων, συμβολίζει τη συνέχεια, την αναγέννηση, τη γονιμότητα. Είναι ο «δάσκαλος» των μυστικών της καλλιέργειας και της προόδου.Σαν «γνήσια παιδιά» του Όσιρη, είστε προικισμένοι με τις μυστικές γνώσεις που είναι καταγραμμένες στο συλλογικό ασυνείδητο. Σκοπός σας είναι να τις μεταδώσετε και να τις αναδείξετε σε συνειδητό επίπεδο. Με αυτή την έννοια, έχετε να φέρετε εις πέρας μια πραγματική κοσμική αποστολή. Για να τα καταφέρετε, έχετε σαν όπλο τα ταλέντα σας, τις εσωτερικές δυνάμεις σας και την ίδια τη δυναμική ύπαρξή σας! Απόδειξη, ότι οι άλλοι θεωρούν ότι έχετε απαντήσεις για όλα, σε όλους τους τομείς! Ακόμα και αν πιστεύετε ότι οι γνώσεις σας δεν είναι αρκετές, θα τις αποκτήσετε με τον χρόνο, μέσα από παρατηρήσεις αλλά και από πολύτιμες εμπειρίες. Είστε από τη φύση σας δυναμικοί, αλλά συγχρόνως και ευαίσθητοι. Ρίχνεστε με ενθουσιασμό σε νέες περιπέτειες και λατρεύετε τις δυνατές συγκινήσεις. Στα «σταυροδρόμια» της ζωής ή απέναντι στον ανταγωνισμό, σκέφτεστε πολύ προτού να ανακαλύψετε την κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσετε ή για να περάσετε στη δράση. Σας συμβαίνει συχνά να περιμένετε τον τελευταίο δευτερόλεπτο για να αντιδράσετε, με οδηγό το ένστικτό σας. Η επιτυχία και η αναγνώριση δημιουργεί ζήλιες και πολέμιους. Διαισθητικά όμως γνωρίζετε να ξεχωρίζετε και να κρατάτε κοντά σας τα πρόσωπα εκείνα που μπορείτε να εμπιστευθείτε.
ΙΣΙΣ
Η πιο δημοφιλής από τις θεότητες της Αιγύπτου, «ενσαρκώνει» τη σύζυγο και την αφοσιωμένη μητέρα. Ένα πρόσωπο ιερό, στην ιερή υπηρεσία των γυναικών και των παιδιών. Μετά το θάνατο του συζύγου της Όσιρη, η πιστή χήρα θα χρησιμοποιήσει τις παντοδύναμες μαγικές δυνάμεις της, για να περισώσει το άψυχο σώμα του αγαπημένου της από το άγγιγμα του θανάτου και του χρόνου. Ο Αννούμπις με τις γνώσεις του, βοήθησε την Ίσιδα να φτιάξει την πρώτη μούμια και η θεά χάρισε ξανά τη ζωή στον Όσιρη. Γεννηθήκατε κάτω από τα προστατευτικά φτερά της Ίσιδος. Η θεά της αγάπης σας προικίζει με απαράμιλλη χάρη, φυσικό ερωτισμό και μια βαθιά καλοσύνη. Είστε πάντοτε έτοιμοι να θυσιαστείτε για να προσφέρετε τη βοήθειά σας στο τραυματισμένο περιστέρι, στο πονεμένο παιδί, στην ταλαιπωρημένη ψυχή. Πιστεύετε ότι όλα μπορούν να γίνουν όπως πρέπει, μέσα από τη δύναμη της αγάπης. Αναζητάτε την αρμονία με όλο σας το «είναι» και επιθυμείτε την τέλεια ένωση ψυχής και σώματος με το σύντροφό σας. Ονειρεύεστε τη δημιουργία ενός ιδανικού ζευγαριού, μακριά από ιδιοτέλειες, αντιθέσεις και αισθήματα καταπίεσης. Ένα σπιτικό, σαν καταφύγιο για τις υπαρξιακές θύελλες. Ακόμα και όταν το ερωτικό πάθος φουντώνει εσωτερικά, εσείς εξωτερικεύετε τον έρωτά σας με απλότητα και γλυκύτητα. Έχετε τεράστια αποθέματα υπομονής, σεβασμού και αγάπης για τον πλησίον σας. Η ηθική παίζει για εσάς το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή σας και δεν ανέχεστε την αχαριστία, την καταπίεση και το ψέμα. Συχνά θα ακούτε από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας ότι τους φέρνετε τύχη και είστε το «γούρι» τους! Η παρουσία σας αποπνέει ηρεμία και ασφάλεια στους άλλους. Από τη στιγμή όμως που θα πληγωθείτε από το ταίρι σας ή τους φίλους, «κλείνεστε στο καβούκι σας» και επουλώνετε τις πληγές σας ολομόναχοι. Με τη υπερηφάνεια και το ήθος που ταιριάζει σε μια θεότητα, όπως την Ίσιδα!
ΘΩΘ
Σύμβολο της Σοφίας, κυβερνήτης των γραφών, θεός των Ιερογλυφικών. Ο Θωθ είναι ο κοινωνός της γνώσης. Είναι εκείνος που διέδωσε το γραπτό λόγο, τα μαθηματικά, τις επιστήμες. Σεληνιακή θεότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στη διάνοια, προστάτης των ιατρών και των λογίων, ήταν ιδιαίτερα σεβαστός από τους Αιγυπτίους. Ενθαρρύνει το πάθος για δημιουργία και εξέλιξη του πνεύματος και προτρέπει σε καινούριες κατακτήσεις. Έχει πολλά κοινά στοιχεία με το αρχέτυπο του Ερμή και ουσιαστικά, πρόκειται για τον Ερμή τον Τρισμέγιστο.
Αν έχετε γεννηθεί κάτω από την προστασία του Θωθ, έχετε στο «πετσί σας» το ρόλο του αρχηγού και -κυρίως- του καθοδηγητή. «Αριστοκράτες» στην καρδιά και το πνεύμα, με πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης. Η πανίσχυρη διαίσθησή σας, αλλά και μια βαθύτερη εσωτερική δύναμη, σας επιτρέπουν να έχετε μια σφαιρική άποψη των πραγμάτων και να ενεργείτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Οι στόχοι σας είναι ξεκάθαροι, όπως και οι τρόποι που χρησιμοποιείτε για να τους πετύχετε. Δυναμικοί και παθιασμένοι, ενθουσιώδεις και παρορμητικοί, δεν διστάζετε μπροστά στο ρίσκο ή ακόμα και τον κίνδυνο! Μάλιστα, αρκετά συχνά ξεπερνάτε τα όριά σας χωρίς φόβο, αλλά με πάθος!.. Κανένας δεν μπορεί να σας κατηγορήσει για υπέρβαση, αφού φροντίζετε ώστε οι ενέργειές σας να μη θίγουν τα συμφέροντα ή την ελευθερία των άλλων. Η ανάγκη να πλαισιώνεστε από άτομα έξυπνα και αυθεντικά είναι εμφανής, ωστόσο δεν επιτρέπετε σε κανένα να σας «καπελώσει» και γνωρίζετε πολύ καλά πώς να «βάζετε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του». Είστε ένας «μάγος» του πνεύματος. Η ενόραση, η σοφία και η εγκράτεια χαρακτηρίζουν κάθε βήμα σας. Γνωρίζετε πολύ καλά τη σημασία κάθε λέξης, και συχνά «παίζετε» με τα λόγια που χρησιμοποιείτε. Ο διάλογος και γενικότερα η επικοινωνία αποτελούν το πιο δυνατό σημείο σας. Δεν είναι τυχαίο ότι μαγνητίζετε τον κόσμο με τον λόγο σας και αποκτάτε συνεχώς νέους θαυμαστές!
ΩΡΟΣ
Θεός του Ουρανού, γιος του Όσιρη και της Ίσιδος, συγγενής της ηλιακής θεότητας, ο Ώρος πήρε τη μορφή του αετού που υπερίπταται του σύμπαντος και διακρίνεται στο δεξί μάτι του. Πρόκειται για τον προστάτη του Φαραώ, τον οποίο ο Ώρος τοποθέτησε εκπρόσωπό του στη γη. Η παρουσία του είναι λουσμένη στο φως, στη σοφία στη δικαιοσύνη και τη συμπαντική μαγεία. Συμβολίζει την ψυχή μέσα σε όλο το μεγαλείο της, την ολοκλήρωση της ύπαρξης και τη χαρά. Γεννημένοι κάτω από το φως του Ώρου, είστε προικισμένοι από τον θεό του Ουρανού με μια ανυπέρβλητη δύναμη κυριαρχίας σε σχέση με τους άλλους. Προχωράτε δυναμικά στη ζωή χάρη στη «ατσάλινη» θέλησή σας, στα ψυχικά σας ταλέντα αλλά και το πανέξυπνο μυαλό σας. Είστε υπομονετικοί, ακούραστοι, δημιουργικοί και φιλόδοξοι. Βασικός στόχος σας είναι η δημιουργία σταθερών και ασφαλών βάσεων, πάνω στις οποίες θα «κτίσετε» τη ζωή σας. Η υπευθυνότητά σας και ο ευθύς τρόπος που χειρίζεστε τις καταστάσεις, γίνονται συχνά αιτία να σας κατηγορούν οι άλλοι για αλαζονεία και εγωκεντρισμό. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μικρές εκρήξεις…ζήλιας, αφού δεν μπορούν να συνδυάσουν την ποιότητα με την απλότητα και τη σοβαρότητα που σας χαρακτηρίζουν. Δίνετε την εντύπωση του «ξεχωριστού» αφού αναγνωρίζετε τις βαθύτερες αξίες και ενεργείτε σύμφωνα με αυτές. Η καλοσύνη και η άνεση με την οποία προσφέρετε τα αισθήματά σας, παρεξηγούνται σαν δείγματα «εύκολης ή ανεπιτήδευτης πίστης» αλλά και προσκόλλησης στα υλικά αγαθά. Σας αρέσει να είστε χρήσιμοι παντού και πάντα, αφού η παροχή υπηρεσιών είναι το δυνατό «κομμάτι» του εαυτού σας. Η ανάγκη για συναισθηματική κάλυψη και αγάπη κυριαρχεί στη ζωή σας. Ο αγώνας δεν σας φοβίζει και οι δυσκολίες σας κάνουν πιο δυνατούς. Δεν ανέχεστε όμως καθόλου την καταπίεση και την επιβολή νόμων και κανόνων. Για να αποφύγετε «μικροπρεπείς» ανθρώπους και συμπεριφορές, συχνά «φλερτάρετε» με άτομα κύρους, όπως ακριβώς κάνει ο αετός με τον ήλιο!
ΑΝΟΥΜΠΙΣ
Η θεότητα που κρατάει τα κλειδιά του «κάτω κόσμου». Ο Ανούμπις οδηγεί την ψυχή στο θεϊκό δικαστήριο, στο καθαρτήριο του Όσιρη. Είναι εκείνος που δημιούργησε την πρώτη μούμια. «Μουμιοποίησε» το άψυχο σώμα του Όσιρη, όταν του το ζήτησε απελπισμένα η Ίσις, η χήρα του Όσιρη. Ο Ανούμπις δίδαξε τα μυστικά της ταρίχευσης στους Αιγυπτίους, τελειοποιώντας τις τεχνικές και φέρνοντας νέα αρώματα. Στο πρόσωπό του, συμβολίζεται ο γήινος θάνατος, ο οποίος όμως, αποκτά μια αιώνια λάμψη!Αν έχετε γεννηθεί κάτω από την καλοσυνάτη παρουσία του Ανούμπις, διαθέτετε όλες τις δυνατότητες για να πετύχετε στη ζωή. Δεν σας λείπουν το κουράγιο και η εσωτερική δύναμη που θα σας επιτρέψουν να κατατροπώσετε τα εμπόδια και να θριαμβεύσετε, πραγματοποιώντας επιθυμίες και φιλοδοξίες. Η νύχτα σας γοητεύει και ίσως αυτή να είναι η αιτία που αποδίδετε καλύτερα, εργαζόμενοι «στο σκοτάδι», μακριά από αδιάκριτα μάτια. Είστε απαιτητικοί με τον εαυτό σας, σίγουρα περισσότερο από όσο είστε με τους άλλους. Η παρουσία σας υποδηλώνει μια βαθιά ευγένεια χαρακτήρα, ενώ με την καρδιά και το πνεύμα σας, αποπνέετε εμπιστοσύνη στο περιβάλλον σας. Έχετε το ιδιαίτερο εκείνο χάρισμα που σας επιτρέπει να αποκωδικοποιείτε τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους ανθρώπους γύρω σας. Για εσάς, η γλώσσα του σώματος δεν έχει μυστικά! Δείχνετε μια ιδιαίτερη έλξη στην «κρυφή» πλευρά των ανθρώπων και των καταστάσεων. Είστε ικανοί να λύσετε τα πιο δύσκολα αινίγματα, τους πιο πολύπλοκους γρίφους! Η διαίσθησή σας είναι πανίσχυρη και η ευαισθησία σας, συχνά «καπελώνει» τη λογική.
Ο φόβος ότι μπορεί να πληγωθείτε ή να υποφέρετε, δεν σας αφήνει να δοθείτε ολοκληρωτικά στην αγάπη. Παραλύετε μπροστά στην ιδέα ότι δεν μπορείτε να καθορίσετε εσείς το μέλλον μιας σχέσης. Για να κερδίσετε την ευτυχία θα πρέπει να μάθετε να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας και να απολαμβάνετε το παρόν!
ΣΗΘ
Η αιγυπτιακή μυθολογία αναφέρει τον Σηθ σαν τον άρχοντα του χάους και του πολέμου. Θεωρείται ο πιο ισχυρός θεός και απεικονίζεται σαν ένα μυθικό ζώο, μισός άνθρωπος, μισός χοίρος ή μυρμηγκοφάγος που βασίλευε στην έρημο. Σύμφωνα με το μύθο, ο Σηθ μισούσε και ζήλευε τον αδελφό του τον Όσιρη, με αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι την αδελφοκτονία. Για την πράξη του αυτή εξορίστηκε στην έρημο και αναγκάστηκε να ζει στη μοναξιά και την απομόνωση.
Η ανεξάρτητη και φιλελεύθερη φύση σας, συχνά προκαλεί θύελλες! Έχετε την ικανότητα να κυριαρχείτε σε ανθρώπους και καταστάσεις, για να επιβάλετε τις απόψεις σας. Δεν αντέχετε την απραξία, τη στασιμότητα και τον συντηρητισμό. Σας ενοχλεί αφάνταστα κάθε μορφή εξουσίας, ή επιβολής θεσμών και νόμων που αντιτίθενται στις ιδέες σας. Ουσιαστικά, είστε η προσωποποίηση του «επαναστάτη χωρίς αιτία». Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σας αντισταθεί, από τη στιγμή που αποφασίσετε ότι αποτελεί τροχοπέδη για την εξέλιξή σας. Θα κάνετε τα πάντα για να κερδίσετε τη μάχη με το εμπόδιο. Στη συνέχεια ωστόσο, θα ανακαλύψετε μια νέα πρόκληση και θα ξαναντυθείτε στο «χακί» για να τη συντρίψετε! Αν σας γοητεύει η εξουσία, θα χρησιμοποιήσετε όλα τα μέσα για να την κατακτήσετε. Η ζωή σας επιφυλάσσει αρκετές «μάχες», ερωτικές ή επαγγελματικές που δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε, αφού ουσιαστικά εσείς ζείτε και αναπνέετε μέσα από αυτές! Η σταθερότητα έρχεται συνήθως αργά, μετά από σημαντικές περιπέτειες. Λατρεύετε την ελευθερία και ο σύντροφός σας θα πρέπει να έχει ανάλογες απόψεις για να καταφέρετε να συμβιώσετε. Κατά βάθος, νιώθετε ότι δεν έχετε ανάγκη από τους άλλους, αφού μπορείτε να βασίζεστε μόνο στον εαυτό σας. Η μοναξιά δεν σας ενοχλεί, αντίθετα, μέσα από αυτή παίρνετε τα καλύτερα μαθήματα της ζωής. Ότι κάνετε, το κάνετε συνειδητοποιημένα και κανένας δεν μπορεί να σας κατηγορήσει για αφέλεια! Στο κάτω-κάτω είστε οπαδοί της τελειότητας και το αποδεικνύετε σε κάθε σας κίνηση!
ΜΠΑΣΤΕΤ
Θεά του έρωτα, της γονιμότητας και της ηδονής, προστάτιδα της οικογένειας και της εστίας. Η Μπαστέτ είναι φιλειρηνική, καλοπροαίρετη, γλυκιά, αλλά και πανίσχυρη. Απόλυτα θηλυκή, απεικονιζόταν μεγαλειώδης και υπερήφανη με ευθυτενές παράστημα και με πρόσωπο γάτας. Το βλέμμα της είναι λαμπερό και γοητευτικό. Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες θεότητες της Αιγύπτου. Κάθε χρόνο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συναθροιζόταν στο ναό της Μπαστέτ, για να τιμήσουν στο πρόσωπό της, τη μεγάλη γιορτή της γονιμότητας.Όσοι είχατε την τύχη να δείτε για πρώτη φορά το φως του ήλιου τις ημέρες της Μπαστέτ, είστε προικισμένοι με μια απαράμιλλη γοητεία που σας προσφέρει τεράστιες δυνατότητες επιτυχίας και κατακτήσεων! Η παρουσία σας δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, ενώ στο πέρασμά σας μαγνητίζετε τους πάντες. Είστε αιώνιοι αναζητητές της αρμονίας και της ισορροπίας. Με την ευθύτητα του χαρακτήρα σας, την ανεπιτήδευτη ειλικρίνεια, το αίσθημα της δικαιοσύνης και την αγάπη για την τάξη, μετράτε παντού μόνο φίλους και θαυμαστές. Σας αρέσει να ασχολείστε με τα μυστήρια της ζωής, ενώ, ακόμα και ο θάνατος αποτελεί αντικείμενο μελέτης για την ανήσυχη προσωπικότητά σας. Διαθέτετε το χάρισμα της ενόρασης, που αρκετές φορές τρομάζει και εσάς τους ίδιους με τις εντυπωσιακές προβλέψεις σας! Σαν άκρως διαισθητικό άτομο καταφέρνετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων, αν και κάποιες στιγμές, εκείνοι σας…φοβούνται. Η δίψα για αλήθεια και η δύναμη του πνεύματός σας, σας ωθούν στη σπουδή των μυστηρίων της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και του σύμπαντος. Ακόμη και όταν αυτά σας τρομάζουν, δεν διστάζετε να «παίξετε» με τις κρυφές δυνάμεις, όπως έκανε και η Μπαστέτ, η αγγελιοφόρος των «κρυφών μηνυμάτων». Η αφοσίωσή σας στην οικογένεια και η γενναιόδωρη φύση σας, συχνά σας κάνουν να παραμελείτε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Είναι σκόπιμο όμως, να συνηθίσετε στην ιδέα να φροντίζετε συχνότερα τον εαυτό σας.
ΣΕΧΜΕΤ
Η Σεχμέτ η πανίσχυρη, υπήρξε η θεά με τη μορφή ενός τρομακτικού λιονταριού. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο θεός Ήλιος τη διέταξε να κατακρεουργήσει όλους τους κακοποιούς. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θυσίαζαν τους κλέφτες και τους φονιάδες στους ναούς της Σεχμέτ. Όταν η θεά ηρέμησε, πήρε τη μορφή της ειρηνικής και γενναιόδωρης Μπαστέτ. Αποτελούσε τη μεγάλη ιατρό για τις λοιμώδεις αρρώστιες. Θεότητα της ίασης, έμεινε γνωστή σαν η προστάτιδα των γιατρών της Αιγύπτου.Με την υποστήριξη της Σεχμέτ, είναι βέβαιο ότι διαθέτετε σε αφθονία τις δυνατότητες για να πείθετε αλλά και να κατευθύνετε τους άλλους. Εξάλλου ποιος θα τολμούσε να αμφισβητήσει τις δυνάμεις σας; Η εικόνα του λιονταριού, του βασιλέα της ζούγκλας, που «βγάζετε» προς τα έξω, κάνει τους άλλους να σας θεωρούν απρόβλεπτους, αυστηρούς και -ίσως- επιθετικούς. Δείχνετε ότι είστε σκληροί, τόσο απέναντι στους άλλους, όσο και στον ίδιο τον εαυτό σας. Και είναι αλήθεια, ότι συχνά παραγκωνίζετε τις επιθυμίες σας, μπροστά στην ανάγκη να «συμμορφωθείτε» με τις επιταγές μιας στείρας και ανάλγητης ηθικής τάξης. Αυταρχικοί και απόλυτοι, προσπαθείτε με την επιβολή της δύναμης να επιβάλετε τις απόψεις και τις αξίες σας. Σας κατηγορούν ότι ενεργείτε δίχως οίκτο, στην πραγματικότητα όμως δεν αντέχετε τις ανειλικρινείς σχέσεις και τις «αίολες» καταστάσεις. Στον δικό σας κόσμο δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις και συμβιβασμοί. Το λευκό είναι λευκό και το μαύρο είναι μαύρο! Διαισθητικοί και παρατηρητικοί, βγάζετε άμεσα τα δικά σας συμπεράσματα για ανθρώπους και καταστάσεις. Για εσάς, το στοιχείο του απρόβλεπτου δεν υφίσταται. Η προσωπικότητά σας είναι δυναμική και απόλυτη, ωστόσο δεν είναι εύκολο στους άλλους να σας πλησιάσουν με άνεση. Προσπαθήστε να αποβάλετε το αίσθημα του ανικανοποίητου και προσθέστε στη ζωή σας περισσότερη κατανόηση, που θα σας βοηθήσει να απορρίψετε ένα μέρος της τελειομανίας σας!
by Katerina Divination

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *