Τι είναι τα Ταρώ του ΕΝΩΧ

Ταρώ του ΕΝΩΧΤαρώ του ΕΝΩΧ

ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΝΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η ενωχική μαγεία Παρουσιάστηκε στο κοινό για Πρώvτη φορά την σύγχρονη εποχή από τον Δρ. Τζων Ντη, τον βασιλικό αστρολόγο της Βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας. Ο Ντη γεννήθηκε στην Αγγλία το 1527 και ήταν μάγος καθώς και αστρολόγος. Δουλεύοντας με τον Έντουαρντ Κέλλυ, τον Ψυχικό συνεργάτη του και συνέταιρο, ο Ντη ανακάλυψε το σύστημα ενωχικής μαγείας.
Σύμφωνα με το ημερολόγιο του Ντη, το μαγικό σύστημα αποκαλύφθηκε σ’ αυτόν από αγγέλους με τους οποίους ήλθε σε επαφή ο Κέλλυ στις λεπτές Περιοχές τις οποίες ονόμασε Παρατηρητήρια ή Αιθέρες. Εν ο Κέλλυ έκανε τις Ψυχικές λειτουργίες που είναι γνωστός ως <κρυσταλλοσοπία>, ο Ντη κρατούσε λεπτομερές αρχείο για όλα όσα συνέβαιναν.

Ο Κέλλυ κοίταζε βαθιά σ ένα κρύσταλλο και περιέγραψε δυνατά ο,τιδήποτε έβλεπε . Ο Ντη, με την σειρά του, κατέγραφε τα Πάντα . Το κρύσταλλο του Ντη και του Κέλλυ Πιστεύεται ότι ήταν ένα μαύρο κρύσταλλο στο μέγεθος αυγού, Περίπου . Αν και αντικείμενα όπως νερό και καθρέπτης μπορούν να χρησιμοποιηθούν συχνά για να κρυσταλλοσκοπεί κάποιος επιτυχώς , το προτιμητέο υλικό είναι το κρύσταλλο.
Ο Ντη θεωρείται Πως ήταν ένας από τους πρώτους μάγους που χρησιμοποίησε ένα μεγάλο γυαλισμένο κρύσταλλλο με τη μορφή σφαίρας , δηλαδή, μια γυάλινη σφαίρα. Το καθαρό αποτέλεσμα των ερευνών του Ντη ήταν μια σειρά στηλών που διαιρούνταν σε τετράγωνα με γράμματα της ρουνικής γραφής Πάνω σε κάθε τετράγωνο .
Αυτά τα γράμματα, είναι τα γράμματα του ενωχικού αλφάβητου. Συλλαβίζουν τα ονόματα εκείνων των θεοτήτων που εδρεύουν στις περιοχές οι οποίες συμβολίζονται με τα τετράγωνα. Οι στήλες επινοήθηκαν έτσι σαν χάρτες των αόρατων σφαιρών που περιβάλλουν τον φυσικό κόσμος μας, Οι κύριες περιοχές ονομάζονται Παρατηρητήρια
Υπάρχει ένα Παρατηρητήριο για κάθε μια από τις τέσσερις κατευθύνσεις (Βορράς, Δύση, Ανατολή και Νότος ) , και για το καθένα από τα τέσσερα στοιχεία (Γη, Νερό , Αέρας και φωτιά ) . Η πέμπτη Περιοχή, Πάνω από τα Παρατηρητήρια, ονομάζεται η Στήλη της Ένωσης .
Κάθε Παρατηρητήριο μπορεί να διαιρεθεί σε τέσσερα υποτετράγωνα. Τα τέσσερα Παρατηρητήρια και η Στήλη της Ένωσης Περιβάλλουν την φυσική Γη μας.  Με την βοήθεια των Αγγέλων, ο Ντη μπόρεσε να κατασκευάσει
ένα σύνολο σαρανταενιά κλήσεων ή κλειδιών γραμμένα σ ενωχικά, ως εξής: το πρώτο είναι εντελώς πνευματικό και δεν εκφράζεται με λόγια. Έπειτα έγιναν δεκαοχτώ κλήσεις για τις θεότητς των Τεσσάρων Παρατηρητηρίων της Φωτιάς , του Αέρα του Νερού και της Γης, και οι υπόλοιπες τριάντα κλήσεις ήταν για τριάντα Αιθέρες ή Αέρηδες. Στην Πραγματικότητα, οι κλήσεις τους Αιθέρες είναι οι ίδιες αλλάζει μόνο το όνομα των Αιθέρων.
Ο Ντη έκανε μιαν αγγλική μετάφραση αυτών των κλήσεων κι έτσι διατηρήθηκε αρκετή από την ενωχική γλώσσα , για να συμπεράνουμε ότι είναι αληθινή γλώσσα, ίσως αρχαία γλώσσα ,που είχε πεθάνει ή ξεχαστεί για πολλούς αιώνες.
Δόθηκε λίγη προσοχή στο έργο του Ντη ως τα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα, όταν ενσωματώθηκε από τη μυστηριώδη και πολύ μυστική αδελφότητα των Μυστών στην Αγγλία, Που ονόμαζαν τον εαυτό τους Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής. Αυτό το μαγικό τάγμα υιοθέτησε το αγγελικό σύστημα που δημιουργήθηκε από τον Ντη και τον Κέλλυ. Επικαλούνταν τις ενωχικές θεότητες που τα ονόματά τους ήταν γραμμένα στις στήλες.
Επίσης ταξείδευαν με το Σμα τους από φως (Ποιητικό όνομα για την ανθρώπινη αύρα), σ’ αυτές τις λεπτές Περιοχές και κατέγραφαν τις Ψυχικές εμπειρίες τους με μάλλον επιστημονικό τρόπο .
Πολλά από τα αρχικά μέλη της Χρυσής Αυγής ταξείδεψαν τα τετράγωνα των τεσσάρων Παρατηρητηρίων: το Παρατηρητήριο της φωτιάς, το Παρατηρητήριο του Αέρα, το Παρατηρητήριο του Νερού και το Παρατηρητήριο της Γη, όπως Περιγράφονται στις Στήλες των Παρατηρητηρίων του Ντη. Ένα μέλος, που έφυγε από την Χρυσή Αυγή για να ιδρύσει το δικό του μαγικό τάγμα, ταξείδεψε μέσα από τον καθένα από τους τριάντα Αιθέρες
Ήταν το Πρώτο άτομο που ισχυρίστηκε ότι μπήκε σε καθένα από τους τριάντα Αιθέρες. Ονομαζόταν Αλέιστερ Κράουλο, και κατέγραψε Προσεκτικά τις εμπειρίες του όταν επισκεπτόταν τους Αιθέρες, σ’ ένα βιβλίο Που ονομαζόταν Όραμα και φωνή ……..
Η τράπουλα του ενωχικού ταρώ έχει 86 χαρτιά που αποτελούνται 30 χαρτιά για την κύρια Αρκάνα και 56 για την δευτερεύουσα ήτοι 30 με βάση τους Αιθέρες
>> 28 με βάση Παρατηρητήριο ρήγας και Πρεσβύτεροι
>> 28 Ατού με βάση της Θεότητες .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *