Κέλτικο Ωροσκόπιο

Το κέλτικο έτος χωρίζεται σε 13 μήνες που αντιστοιχούν στις φάσεις της σελήνης η οποία είναι συνδεδεμένη κάθε φορά με ένα διαφορετικό δέντρο καθώς οι Δρυίδες πίστευαν ότι οι άνθρωποι έχουν προέλθει από τα δέντρα!!!

109
Created on By Personal Coffee Teller

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΕΛΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Ποιο δέντρο είσαι; Τα μυστικά των κελτικών δέντρων

1 / 1

Βρες το Celtic Tree σου επιλέγοντας την ημερομηνία γέννησης σου

Η αστρολογία των κελτικών δέντρων βασίζεται στην αρχαία ιδέα ότι ο χρόνος γέννησής μας είναι καθοριστικός για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς μας. Αλλά όταν οι Δρυίδες επινόησαν τα αστρολογικά τους γραφήματα, δεν χρησιμοποίησαν αστερισμούς όπως άλλους πολιτισμούς. Αντ ‘αυτού, τα σύμβολα τους ήταν δέντρα.

Οι druids είχαν μια βαθιά σχέση με τα δέντρα και πίστευαν ότι ήταν αγγεία άπειρης σοφίας. Ένιωσαν ότι ολόκληρο το σύμπαν υπήρχε με τη μορφή ενός δέντρου. Οι ρίζες μεγάλωσαν βαθιά κάτω, αντιπροσωπεύοντας το παρελθόν. Ο κορμός καθόταν στην καθημερινή ζωή, αντιπροσωπεύοντας το παρόν. Τα κλαδιά έφτασαν ψηλά στους ουρανούς, αντιπροσωπεύοντας το μέλλον και τη μετά θάνατον ζωή.

Η αστρολογία του κελτικού δέντρου βασίστηκε στο σεληνιακό ημερολόγιο, οπότε έχει δεκατρία αστρολογικά σημάδια και όχι δώδεκα. Κατά συνέπεια, οι Δρυίδες ορίζουν ένα δέντρο σε καθεμία από τις δεκατρείς φάσεις του φεγγαριού στο ημερολόγιό τους.

Ο ποιητής Ρόμπερτ Γκράιβς λέγεται ότι “ανακαλύφθηκε ξανά” την Κέλτικη Αστρολογία τη δεκαετία του 1970. Δημοσίευσε ένα βιβλίο για αυτό, προτρέποντας την αναβίωση του παλαιού συστήματος αστρολογίας. Οι τάφοι και κάποιοι άλλοι που ενδιαφέρονται να αναστήσουν το «χαμένο» αστρολογικό σύστημα ισχυρίζονται ότι υπήρχε από το 1.000 π.Χ. περίπου.

Ωστόσο, πολλοί ιστορικοί το αρνούνται, λέγοντας ότι η ερμηνεία του για τα σύμβολα Oghram βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη λειτουργία του δημιουργικού του μυαλού. Ωστόσο, οι σκληροπυρηνικοί επιστήμονες δεν ήταν ποτέ οπαδοί του παραφυσικού ή του πνευματικού, οπότε δεν υπάρχει αλλαγή εκεί. Σε κάθε περίπτωση, ρίξτε μια ματιά στο κελτικό ζώδιο σας. Μήπως ισχύει για εσάς;

24 Δεκεμβρίου με 20 Ιανουαρίου: Σημύδα!
Η σημύδα είναι το πρώτο δέντρο που βγάζει φύλλα μέσα στο χειμώνα είναι η στιγμή της έναρξης της αναγέννησης και δείχνει πως είσαι ένας άνθρωπος ξεκάθαρος αξιόπιστος με ισχυρό μυαλό ….Ενώ όταν οι άλλοι είναι γύρω σου νιώθουν γεμάτοι ενέργεια η αποστολή σου είναι να βοηθήσεις τους ανθρώπους γύρω σου και να τους κάνεις να βάλουν πιο γερές βάσεις… Το ζώο που αντιστοιχεί σε σένα είναι το ελάφι Και δείχνει πως είσαι ένας άνθρωπος περήφανος ειλικρινής ανεξάρτητος ευαίσθητος που έχεις αυξημένη την έκτη αίσθηση και θέλεις πολύ συχνά να αλλάζεις λατρεύεις την περιπέτεια και τα ταξίδια….Το πέτρωμα σου είναι λευκός κρύσταλλος και Κυρίαρχος πλανήτης ο ήλιος…Ενώ ταιριάζεις με φώκια, ενυδρίδα και χήνα!!!
21 Ιανουαρίου με 17 Φεβρουαρίου:Σορβιά
Είναι γνωστό σαν ένα πολύ ευαίσθητο δέντρο και έχει τη φήμη ότι προστατεύει από την αρνητική ενέργεια….Είσαι ένας μυστηριώδης και υπέροχος άνθρωπος που του αρέσει να ηρεμεί τους άλλους γύρω του και θέλεις να βοηθάς όποιον μπορεί χρειάζεσαι ισχυρή φαντασία για να μπορείς να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα αλλιώς μπορείς να γίνεις πολύ αντιδραστικός….Το ζώο που σου αντιστοιχεί είναι ο Γερανός που σημαίνει πως ενδιαφέρεσαι για περίεργα και κεντρικά θέματα, είσαι κοινωνικός αλλά και αρκετά ντροπαλός και έτσι κλείνεσαι στον εαυτό σου ενώ έχεις πολλές δεξιότητες….Το πέτρωμα σου είναι περίδοτο ή αλλιώς χρυσόλιθος….Ο Κυρίαρχος πλανήτης σου ο ουρανός ένα ταιριάζεις με μέλισσα, την αρκούδα, την κουκουβάγια και την γάτα!!!
18 φεβρουαρίου-17 μαρτιου:φλαμουριά!!!
Εχεις γεννηθεί στο τρίτο φεγγάρι, αυτόν τον μήνα τον θεωρούσαν μαγικό και απο αυτό το ξύλο έφτιαχναν οι Δρυίδες τα ραβδιά τους… Είσαι ρομαντικός και γοητευτικός άνθρωπος και ο στόχος σου είναι να δείξεις στους άλλους πόσο όμορφος μπορεί να είναι ο κόσμος και η ζωή…Ενώ Καλό θα ήταν για σένα να μην ονειροπολείς πολύ…σαν ζώδιο είσαι η φώκια που σημαίνει πως είσαι εξαιρετικά ευαίσθητος με καλλιτεχνική φλέβα και αγαπάς οτιδήποτε πνευματικό ευγενικός και ευέλικτος ονειροπόλος και στοργικός είσαι πολύ συνδεδεμένος με ανώτερες σφαίρες….Το πέτρωμα σου είναι το κοραλλί και Κυρίαρχος πλανήτης ο Ποσειδώνας….Ταιριάζεις με οχιά, ενυδρίδα και σολομό!!!
18 Μαρτίου- 14 Απριλίου:Σκλύθρα!!!
Ανήκεις στον μήνα της ανάπτυξης και της αναγέννησης της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και διασκέδασης…Είσαι άνθρωπος της πράξης. Είσαι ένα πολυάσχολο άτομο που θέλει να αναλαμβάνει νέα έργα… πρέπει ωστόσο συχνά να βγαίνεις έξω και να χαλαρώνεις γιατί αλλιώς θα πάθεις υπερκόπωση και θα εξαντλήσεις την ενέργειά σου… Το ζώο που σου ταιριάζει είναι η αρκούδα, είσαι δηλαδή ένας άνθρωπος δυναμικός θαρραλέος αλλά ταυτόχρονα παιχνιδιάρης και εξωστρεφής…Είσαι ένα πολύ έξυπνο άτομο και προστατεύεις πολύ τα αγαπημένα σου πρόσωπα….Το πέτρωμα που σου ταιριάζει είναι το ρουμπίνι, ενώ ο Κυρίαρχος πλανήτης σου είναι ο Άρης, ταιριάζεις με γάτα, κουκουβάγια, γερανό, μέλισσα και κύκνο!!!
15 Απριλίου- 12 Μαΐου: Ιτιά!!!
Η ιτιά είναι ιερή για τη Σελήνη, σύμφωνα με ένα κελτικό μύθο το σύμπαν είχε ακολουθηθεί από δύο αυγά κρυμμένα ανάμεσα στα κλαδιά της… είσαι άνθρωπος της αλλαγής και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του την επιδιώκεις έχεις την τάση να αναπτύσσεται γρήγορα και αν έχεις εμπόδιο μπροστά σου σύντομα θα βγάζεις και πάλι οι ρίζες για να γίνεις πιο δυνατός και πιο Σοφός αποκτάς πολύτιμη η εμπειρία από τα σκαμπανεβάσματα σου και μένεις άφθαρτος…Σαν ζώο είσαι η οχιά, δηλαδή έχεις μία εξαιρετική μνήμη και έντονα οικογενειακό προσανατολισμό… μπορείς να γρήγορα να αλλάξεις την εικόνα σου και την εμφάνισή σου…. είσαι έξυπνος και αυτό σε βοηθάει πάρα πολύ… έλκεσαι από τη μαγιά και το μυστικισμό και θα μπορούσες να γίνεις κορυφαίος θεραπευτής…. το πέτρωμα σου είναι φεγγαρόπετρα ενώ ο πλανήτης σου είναι η σελήνη ταιριάζεις…. με ελάφι, σολωμο, ενυδρεία και χήνα!!!
13η Μαΐου 9 Ιουνίου: ιπποφαές!!!
Αν έχεις γεννηθεί αυτούς τους μήνες καλείσαι να βάλεις ένα τείχος ανάμεσα σε σένα και τις ανασφάλειές σου, όπως επίσης και αυτά που δεν θέλεις να κάνεις στη ζωή σου…. το ιπποφαές είναι σύμβολο προστασίας ψυχικής αλλά και του σπιτιού… είσαι λίγο παλιομοδίτης, σέβεσαι τις ρίζες σου, προσεκτικός, συντηρητικός, αλλά και στοργικός…. επιζητάς τη σταθερότητα και είσαι έτοιμος να προστατέψεις τους πάντες…. σαν ζώο είσαι η μέλισσα δηλαδή είσαι συνεχώς απασχολημένος, κοινωνικός και παίρνεις πρωτοβουλίες…είσαι αρκετά μεθοδικός στον τρόπο σκέψης και συχνά έχεις νέες ιδέες είσαι γόνιμο χαρισματικό και δημιουργικό ον… το πέτρωμα σου είναι το τοπάζι…. Ενώ ο πλανήτης που σε κυριεύει είναι vulcan …..Ταιριάζεις με γερανό κύκνο αρκούδα γάτα κουκουβάγια !!!
10 ιουνίου με 7 Ιουλίου: Βελανίδια!!!
Αν έχεις γεννηθεί αυτούς τους μήνες καλείσαι να δημιουργήσεις σοφία, επιβίωση και φύλαξη προς τους άλλους… είσαι ψύχραιμος και πολύ σοφός, αισιόδοξος με μεγάλη αυτοπεποίθηση και μπορείς να δεις τα πράγματα ξεκάθαρα και αντικειμενικά…. στο δεύτερο μισό της ζωής σου θα αποκτήσεις τη γνώση για να καταλάβεις το πόσο δυναμικός μπορεί να είσαι…Σαν ζώο είσαι η ενυδρίδα και αυτό σημαίνει πως έχεις σφιχτό δέσιμο με την οικογένειά σου, ισχυρό ένστικτο και ικανότητα να δεις το τι είναι οι άλλοι…. είσαι δημιουργικός με όραμα και αρκετά αισιόδοξος σου… αρέσει να νιώθεις ασφάλεια όμως πολλές φορές παίρνεις αμυντική στάση…. το πέτρωμα σου το διαμάντι και ο κυρίαρχος πλανήτης σου ο Δίας… ταιριάζεις με χήνα φώκια, σολομό, οχιά και ελάφι!!!
8 Ιουλίου με 4 Αυγούστου: Πουρνάρι!!!
Σύμφωνα με τον κελτικό μύθο οι πολεμιστές κουβαλούσαν πουρνάρια μαζί τους για να μπορούν να έχουν προστασία…Το πουρνάρι είναι αειθαλής και βγάζει ακόμη και το χειμώνα καρπούς που είναι μία δύσκολη περίοδος, έτσι και εσύ είσαι ένα άτομο που μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της ζωής και να καταλάβεις τους σκοτεινούς ανθρώπους…ενώ μπορείς να βοηθήσεις τους άλλους και να τους δώσεις Ελπίδα….Σαν ζώο είσαι η γάτα που σημαίνει πως είσαι έμπιστος, έξυπνος,ειλικρινής, αισθησιακός και μπορείς να ταιριάξεις παντού….Το πέτρωμα σου είναι κόκκινος σάρδιος και ο πλανήτης που σε κυριεύει είναι η γη…Μπορείς να ταιριάξεις με κουκουβάγια, αρκούδα, γερανό, μέλισσα κύκνο!!!
5 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου: φουντούκια!!!
Αν έχεις γεννηθεί στον μήνα της φουντουκιάς πρέπει να επικεντρωθείς στην απόκτηση περισσότερων γνώσεων και σοφίας την ενίσχυση των αισθήσεων και την ευαισθητοποίηση σου…. οι άλλοι σε βλέπουν σαν σοφό καλλιτέχνη με κατανόηση αλλά εσένα είναι δύσκολο να αντιληφθείς τον εαυτό σου έτσι…. είσαι στοχαστής και ιδεαλιστής και μπορείς να κατανοήσεις την εσωτερική σου δύναμη…. οταν ωριμάσεις αυτή η σοφία θα είναι η περιουσία σου που μπορεί να σε κάνει θαυμάσιο καθηγητή….Σαν ζώο είσαι ο σολωμός, δηλαδή έχεις ζωντάνια και  σου αρέσει να παίρνεις πρωτοβουλίες….έχεις όρεξη για επικοινωνία, είσαι οξυδερκής διαισθητικός και σοφός Παρατηρητής των πάντων…. το πέτρωμα σου είναι ο Αμέθυστος…. ο Κυρίαρχος πλανήτης ο Ερμής… ένα ταιριάζεις με οχιά, ελάφι,  φώκια και χήνα!!!
2 Σεπτεμβρίου με 29 Σεπτεμβρίου: βατος!!!
Ως άνθρωπος έχεις επιμονή και απεριόριστη ενέργεια αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο προτέρημα αλλά και ελάττωμα σου καθώς εργάζεσαι με ταχύτητα που οι περισσότεροι δεν μπορούν…. Το μάτι σου πιάνει πολλά πράγματα και έχεις μεγάλα στάνταρ …ενώ λειτουργείς σαν αρχηγός…. φρόντισε να πηγαίνεις αργά και σταθερά για να μην εξαντληθείς, έτσι θα μπορέσεις να πετύχεις πολλά….σαν ζώο είσαι ο κύκνος δηλαδή τρυφερός, ευγενικός, προστατευτικός με όμορφη ψυχή και αγάπη για την οικογένειά σου… ενώ η δημιουργικότητα παίζει μεγάλο ρόλο για σένα…Το πέτρωμα σου είναι το σμαραγδί, ο Κυρίαρχος πλανήτης σου η Αφροδίτη, ενώ ταιριάζεις με γερανό, Μέλισσα, κουκουβάγια, γάτα, αρκούδα!!!
30 Σεπτεμβρίου- 27 Οκτωβρίου: Κισσός!!!

Στη ζωή σου βλέπω πως γενικότερα μπορεί να αντιμετωπίσεις αρκετά εμπόδια όμως ξέρεις να τα ξεπερνάς και να αναρριχηθείς… οι εχθροί σου θα προσπαθήσουν να σε πνίξουν με τον τρόπο και τη συμπεριφορά τους όμως βλέπω πως εσύ από την πλευρά σου Θα πνίξεις οτιδήποτε βρεις μπροστά σου… Σαν ζώο είσαι η χήνα δηλαδή ξέρεις να κρύβεις τα συναισθήματά σου και κάνεις έξυπνες κινήσεις για να πετύχεις τους στόχους σου…Είσαι έξυπνος με χιούμορ και γενικότερα Ξέρεις πολύ να αμύνεσαι….Το πέτρωμα σου είναι το οπάλιο… ο κυβερνήτης σου είναι η σελήνη ενώ ταιριάζεις με Φώκια, οχιά, ελάφι, σολομό!!!
28 Οκτωβρίου- 24 Νοεμβρίου:Καλάμια!!!
Είσαι ένα πολύ δημιουργικό ον που ξέρεις να εκφράζεσαι μέσα από τις λέξεις…Είσαι πολυτάλαντος, ατρόμητος και δεν λυγίζεις…Στη ζωή σου θα έχεις πολλές φιλίες άλλοι σε θαυμάζουν και άλλοι σε φθονούν….Όμως θα πρέπει να προσέχεις να χαλιναγωγήσει τα πάθη σου διαφορετικά θα γίνεσαι αρκετά αυτοκαταστροφικός….Σαν ζωή είσαι κουκουβάγια, δηλαδή έξυπνος, γοητευτικός με μεγάλη φαντασία….Ενώ σαν ζώο είσαι και ο σκύλος που αυτό σημαίνει πως είσαι πάρα πολύ πιστός και μπορείς να δείξεις την αγάπη σου στους άλλους….Το πέτρωμα σου είναι ο ίασπις, ενώ σε κυβερνάει ο Πλούτωνας… Ταιριάζεις με γάτα, αρκούδα, μέλισσα, κύκνο και γερανό!!!!
25 Νοεμβρίου-24 Δεκεμβρίου: κουφοξυλιά!!!
Ή κουφοξυλιά συμβολίζει την πληρότητα καθώς με αυτήν κλείνει ο χρόνος και απολογισμός αυτόν που έχεις κάνει…. είναι κακοτυχία να κάψεις κουφοξυλιά όπως είναι και οιωνός θανάτου όταν είναι κοντά σε σπίτι…. είσαι σοφός, πνευματικά φοβισμένος και έχεις ζήσει αρκετές ζωές στη γη και έχεις δει πολλές αλλαγές για αυτό και έχεις μεγάλη γνώση…. έχεις πνευματικές δυνατότητες και μπορείς να φέρεις την ειρήνη και την πνευματική διαβίωση…Σαν ζώο είσαι το κοράκι δηλαδή οξυδερκής γαλήνιος με κατανόηση θεραπευτικές ικανότητες και έντονη προαίσθηση μπορείς να αντιληφθείς το τι θα γίνει πριν γίνει… είσαι θετικός άνθρωπος και κρατάς την ισορροπία ακόμη και στην εργασία σου….Το πέτρωμα σου είναι το μαύρο διαμάντι…. ενώ πλανήτης σου είναι ο Κρόνος ταιριάζεις με όλα τα ζώα!!!
Για να δούμε λοιπόν ταιριάζει η κελτική αστρολογία με το χαρακτήρα μας….???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *