Κινέζικη Αστρολογία : Άλογο

Σύμβολο:  Άλογο

Χρονιές: 1906. 1918. 1930. 1942. 1954. 1966. 1978. 1990. 2002. 2014. 2026. 2038. 2050. 2062. 2074. 2086. 2098
 
Ώρα: 11πμ-1μμ 
Εποχή: Καλοκαίρι  
Μήνας: Ιούνιος 
Χρώμα: Μαύρο, κίτρινο, άσπρο, πορτοκάλι 
Τροφή: Όλα τα είδη τροφίμων 
Λουλούδι: Μπαμπού 
Κατεύθυνση: Νότος  
Τυχερή πέτρα: Τοπάζι  
Αστρολογική αντιστοιχία: Δίδυμος 
Χώρες: Ισραήλ, Πορτογαλία, Μεξικό, Νότια Αφρική, Ελλάδα, Ιταλία, Πακιστάν, Ιράν 
Διάσημη: Sean Connery, James Dean, Rita Hayworth, Jimmy Hendrix, Barbara Streisand, John Travolta  
 
Θετικά: Γνήσιος, αδιάκριτος, έξυπνος, έμπνευση, φαντασία, ελευθερία, πειστικός,  ανεξάρτητο πνεύμα. 
Αρνητικά: Πιεστικός, ανήσυχος, εγωιστικός, αγενής, ασυμβίβαστος. 
 

Γενικά Χαρακτηριστικά του Αλόγου: Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του αλόγου επιθυμούν πάντα να είναι ελεύθεροι. Είναι άνθρωποι  γεμάτοι αυτοπεποίθηση και συνήθως αποφασισμένοι αρκετά να πετύχουν τους καθορισμένους στόχους τους. Επιθυμούν να προσελκύουν τη γενική προσοχή και να κολακευτούν, αλλά μπορούν να καταλάβουν εάν κάποιος τους εκτιμά πραγματικά αυτούς και τις ικανότητές τους ή όχι. Μια άλλη ιδιότητα του αλόγου είναι η τιμιότητα.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνήθως τίμιοι και γνήσιοι και αληθινοί με τους άλλους και μπορούν να έχουν πολλούς φίλους εάν το θέλουν. Μπορείτε να περιμένετε ότι θα πάρετε πολύ καλές συμβουλές από έναν εκπρόσωπο του Αλόγου αν βρείτε το χρόνο να του εξηγήσετε προσεκτικά και με λεπτομέρειες το πρόβλημά σας. Ένα Άλογο μπορεί επίσης να είναι γενναίο αλλά συγχρόνως πάρα πολύ ευαίσθητο. Αυτή η ευαισθησία μπορεί μερικές φορές να θέσει σε λειτουργία τους αμυντικούς μηχανισμούς τους χωρίς κάποιον προφανή λόγο.

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τη χρονιά του Αλόγου προσέχουν την εμφάνισή τους και αφήνοντας έτσι πάντα μια ωραία εντύπωση. Τους αρέσουν οι κινηματογράφοι, οι παραστάσεις και οι κοινωνικές συγκεντρώσεις οτιδήποτε δηλαδή έχει να κάνει με πολύ κόσμο που μαζεύεται. Ασχολούνται με τον αθλητισμό και γενικά είναι άνθρωποι χαμογελαστοί, χαρούμενοι, ομιλητικοί και δημοφιλείς. Είναι αρκετά εύστροφοι και πολύ συχνά πιάνουν τη σκέψη του συνομιλητή τους πριν καλά καλά προλάβει να τους πει καλημέρα! Κατά βάθος τα Άλογα δεν έχουν αυτοπεποίθηση και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν και οι ίδιοι. Είναι λοιπόν περισσότερο επιδέξιοι στο να κάνουν κάτι παρά έξυπνα.

Εκνευρίζονται εύκολα και σε κάποιο βαθμό χάνουν λίγο από τη μαγνητικότητά τους με αυτό το φέρσιμο. Όταν θυμώνουν συμπεριφέρονται σαν παιδάκια και οι άλλοι σταματάνε να τους συμπαθούν. Για να πετύχει λοιπόν ένα Άλογο θα πρέπει να μάθει να κοντρολάρει λίγο τον εκνευρισμό του. Έχουν πολλές προσωπικές φιλοδοξίες και μεγάλο εγωισμό με αποτέλεσμα να ποδοπατάνε αυτούς που θα βρεθούν στο δρόμο τους ως εμπόδια στο να πετύχουν τους στόχους τους. Παρότι μπορεί να βοηθάνε και να αναμειγνύονται στα προβλήματα των φίλων τους είναι στην ουσία ένα εγωιστικό ζώδιο και θα τους έκανε πολύ καλό αν μπορούσαν από πολύ μικρή ηλικία να απομακρυνθούν από τον οικογενειακό κλοιό γιατί η ατμόσφαιρα της οικογένειας τους βαραίνει και δεν τους αφήνει να εκφραστούν ελεύθερα.

Όταν όμως δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια τότε γίνονται ο στύλος του σπιτιού και δίνουν την ψυχή τους σε αυτήν. Είναι εργατικοί και χειρίζονται πολύ καλά το χρήμα. Επειδή είναι εξωστρεφείς άνθρωποι έχουν την ανάγκη στη δουλειά τους να περιστοιχίζονται από πολύ κόσμο και προτιμούν επαγγέλματα που δεν τους απομονώνουν ούτε τους αναγκάζουν να σκέφτονται πάρα πολύ.

Έχουν την ανάγκη να τους θαυμάζουν και να τους κολακεύουν και στις προσωπικές τους σχέσεις τα Άλογα είναι πολύ ευαίσθητα και τρωτά και θα μπορούσαν να παρατήσουν τα πάντα για μια αγάπη. Όταν ερωτεύονται παθιάζονται και αυτό μπορεί να τους κάνει να τινάξουν το σπίτι τους στον αέρα. Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουν να μετριάσουν το πάθος τους και να ενισχύσουν τις φιλοδοξίες τους για να μπορέσουν να  πετύχουν!

Συμβατότητα Αλόγου

Με ένα Πρόβατο: 90%

Με ένα Σκύλο: 90%

Με μια Τίγρη: 80%

Με ένα Φίδι: 80%

Με έναν Δράκο: 80%

Με έναν Χοίρο: 70%

Με έναν Κόκορα: 50%

Με ένα Άλογο: 50%

Με ένα Λαγό: 50%

Με ένα Βόδι: 40%

Με έναν Πίθηκο: 40%

Με έναν Ποντικό: 30%

Η Τράπουλα που σου ταιριάζει είναι :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *