Κινέζικη Αστρολογία : Κόκορας

Σύμβολο: Κόκορας

Χρονιές: 1909. 1921. 1933. 1945. 1957. 1969. 1981. 1993. 2005. 2017. 2029. 2041. 2053. 2065. 2077. 2089. 2101
 
Ώρα: 5μμ-7μμ 
Εποχή: Φθινόπωρο 
Μήνας: Σεπτέμβριος 
Χρώμα: Καφέ, Πράσινο  
Τροφή: Σπόροι  
Λουλούδι: Αστέρας 
Κατεύθυνση: Δύση 
Τυχερή πέτρα: Τοπάζι  
Αστρολογική αντιστοιχία: Παρθένος  
Χώρες: Βέλγιο, Αφγανιστάν, Νότια Κορέα, Πολωνία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Μαρόκο. 
Διάσημοι: Eric Clapton, Goldie Hawn, Bette Midler, Van Morrison, Yoko Ono, Peter Ustinov.Θετικά: Κοινωνικός, ελκυστικός, εξωτερική εμφάνιση, όμορφος, προσοχή, επίκεντρο, γενναίος, ελαστικός.
Αρνητικά:  Επικριτικός, υλιστικός, υπερβολικά ρομαντικός, επιτηδευμένος, επιδειξιομανής. 
 

Γενικά Χαρακτηριστικά του Κόκορα: Ο Κόκορας είναι το δέκατο κινεζικό ζώδιο. Ο αριθμός δέκα (10) θεωρείται τυχερός αριθμός στον κινεζικό πολιτισμό και δεν είναι σύμπτωση ότι οι άνθρωποι της χρονιάς του Κόκορα θεωρούνται πολύ τυχεροί. Οι άνθρωποι αυτής της χρονιάς επιθυμούν να παρατηρούν προσεκτικά τα πάντα και είναι συνήθως επιτυχείς με τις παρατηρήσεις τους. Είναι αφ’ ενός θαρραλέοι, γενναίοι και ανεξάρτητα πνεύματα, αλλά αφετέρου μπορούν να γίνουν επιτηδευμένοι, βασανιστικοί και εγωιστές. Ένας Κόκορας είναι κοινωνικός κατά περιόδους και του αρέσει να γνωρίζει νέες απόψεις και καινούργιους  ανθρώπους. Επιθυμεί πάντα να είναι στο κέντρο της προσοχής, ειδικά με τους φίλους και την οικογένειά του και θα έκανε τα πάντα για να το πετύχει!

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τη χρονιά του Κόκορα είναι φιγουρατζήδες, τους αρέσουν οι κολακείες και παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά. Διακρίνονται για την ελευθεροστομία τους και μερικές φορές μπορούν να γίνουν και βίαιοι. Λένε αυτό που πιστεύουν χωρίς να σκέφτονται τα συναισθήματα των άλλων και αυτή η έλλειψη διπλωματικότητας τους κλείνει πολλές πόρτες στη ζωή τους. Μπορεί να είναι εκκεντρικοί και αυτό να φαίνεται ακόμη και στο ντύσιμό τους αλλά κατά βάθος είναι πολύ συντηρητικοί με πάγιες πεποιθήσεις. Δίνουν παντού συμβουλές αλλά οι ίδιοι δεν εμπιστεύονται κανέναν άλλο παρά μόνο τον εαυτό τους.

Δεν είναι παράτολμοι. Τους αρέσει να ονειρεύονται, να φαντασιώνονται και να κυνηγάνε άπιαστα όνειρα αλλά όλα αυτά τα κάνουν από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Είναι αυτό που λέμε «ήρωες με παντόφλες»! Γίνονται πολύ καλοί στρατιωτικοί γιατί είναι άνθρωποι θαρραλέοι και μπορούν να διακινδυνεύσουν και τη ζωή τους. Γενικά οι άνθρωποι τους βρίσκουν ενδιαφέροντες τύπους αλλά καλό είναι να μη βασίζεται κανείς πάνω τους γιατί θα απογοητευτεί.

Παρότι έχουν τάσεις τεμπελιάς, στη δουλειά τους είναι πολύ εργατικοί και θέλουν πάντα να κάνουν περισσότερα πράγματα από αυτά που μπορούν. Μάλιστα όταν δεν τα καταφέρνουν απογοητεύονται φοβερά. Το ότι είναι εργατικοί τους βοηθάει αρκετά στα οικονομικά τους γιατί έχουν την τάση να είναι σπάταλοι. Στα προσωπικά τους θέματα τώρα είναι πάντα ειλικρινείς αλλά πρέπει να κουραστούν αρκετά για να διατηρήσουν μια σχέση, μιας και τους αρέσει και η παρέα άλλων ανθρώπων του αντίθετου φύλου. 


Συμβατότητα Κόκορα:

Με ένα Φίδι: 100%

Με έναν Δράκο: 90%

Με ένα Βόδι: 90%

Με έναν Πίθηκο: 70%

Με μια Τίγρη: 60%

Με έναν Ποντικό: 60%

Με έναν Χοίρο: 60%

Με ένα Πρόβατο: 50%

Με ένα Άλογο: 50%

Με ένα Σκύλο: 50%

Με ένα Λαγό: 40%

Με έναν Κόκορα: 10%

Η Τράπουλα που σου ταιριάζει είναι :


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *