Κινέζικη Αστρολογία : Πίθηκος

Σύμβολο: Πίθηκος 

1908. 1920. 1932. 1944. 1956. 1968. 1980. 1992. 2004. 2016. 2028. 2040. 2052. 2064. 2076. 2088. 2100

Ώρα: 3μμ-5μμ 
Εποχή: Καλοκαίρι          
Μήνας: Αύγουστος 
Χρώμα: Λευκό, βιολετί, πράσινο, χρυσό 
Τροφή: Γαρίφαλα 
Λουλούδι: Γλαδιόλα 
Κατεύθυνση: Δύση, νοτιοδυτικά 
Τυχερή πέτρα: Περιντό 
Αντιστοιχία: Λέων 
Χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ινδονησία, Μαλαισία, Νότια Αφρική, Λουξεμβούργο. 
Διάσημοι: David Copperfield, Ian Fleming, Harry Houdini, Anthony Perkins, Diana Ross, Elizabeth Taylor  
 
Θετικά: Αξιόπιστος, τίμιος, λύση, διασκέδαση, γοητεία, εφεύρεση, ευπροσάρμοστος, ευφυής, χιουμοριστικός, ευελιξία. 
Αρνητικά: Περίεργος, χειριστικός, ιδιότροπος, επιφανειακός, απρόσεκτος, θορυβώδης, δειλός.  
 

Γενικά Χαρακτηριστικά του Πιθήκου: Ο πίθηκος είναι το πιο εύκαμπτο και προσαρμόσιμο από τα κινέζικα ζώδια. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τη χρονιά του Πιθήκου καταλήγουν συνήθως ως εφευρέτες, επιστήμονες, καλλιτέχνες ή άνθρωποι που διασκεδάζουν τις μάζες με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Είναι πολύ δημιουργικοί και μπορούν να θεωρηθούν μεγαλοφυΐες σε ένα προχωρημένο στάδιο στη ζωή τους. Έχουν την τάση να παίρνουν τον έλεγχο μιας κατάστασης για να μάθουν τι είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει. Αυτό το χαρακτηριστικό τους είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο χάρισμα που κατέχουν το οποίο θα τους καθοδηγήσει και θα τους βοηθήσει στη ζωή τους. Μια άλλη ενδιαφέρουσα ιδιότητα τους είναι η αξιοπιστία τους. Εάν έχετε έναν φίλο που είναι Πίθηκος, είναι πιθανό ότι θα κρατήσει οποιοδήποτε μυστικό που μοιράζεστε μαζί του. Οι άνθρωποι Πίθηκοι είναι επίσης τίμιοι, αστείοι και είναι καλοί στις συνεργασίες και στις σχέσεις.

Ο Πίθηκος είναι το πιο δύσκολο ζώδιο του Κινέζικου ζωδιακού. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Πιθήκου είναι πονηροί, αστειεύονται, έχουν χιούμορ αλλά είναι και πανούργοι. Είναι πάρα πολύ κοινωνικοί και φαίνεται ότι τα πάνε καλά με όλους τους άλλους αλλά το κάνουν προς ίδιον όφελος. Είναι ξεκάθαρα μια τακτική που εφαρμόζουν για το δικό τους συμφέρον. Είναι ματαιόδοξοι και νομίζουν ότι είναι πιο πάνω απ’ όλους! Έχουν καλή μνήμη και διαβάζουν τα πάντα. Είναι ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει στον κόσμο αλλά στη ζωή τους δεν έχουν καμία τάξη. Είναι επινοητικοί και μπορούν να βρουν λύση σε κάθε πρόβλημα πολύ γρήγορα. Αν δεν λειτουργήσουν όμως γρήγορα τα παρατάνε και καταπιάνονται με κάτι άλλο.

Είναι ατομιστές και δεν ανέχονται να τους επιβάλλουν πράγματα. Θέλουν αυτοί να διαλέγουν. Είναι παράλληλα όμως και διπλωμάτες ώστε να καταφέρνουν να ξεγλιστρούν από τους περιορισμούς και τις δυσκολίες. Δεν έχουν ενδοιασμούς και δε διστάζουν να πουν ψέματα όταν τους συμφέρει ακόμη και να κάνουν ατιμίες με την προϋπόθεση βέβαια ότι δε θα πιαστούν επ’ αυτοφώρω! Αν δεν είναι όλοι οι Πίθηκοι κλέφτες είναι σίγουρα όλοι ”ψεύτες”. Διαθέτουν πολλή γοητεία όμως και δύσκολα θα θυμώσει κάποιος μαζί τους.

Μπορούν να πετύχουν σε οποιοδήποτε επάγγελμα γιατί είναι αριβιστές. Πολιτική, εμπόριο, διπλωματία, βιομηχανία. Έχουν όλα τα προσόντα! Γενικά έχουν πάντα μια καλή οικονομική κατάσταση. Στα προσωπικά τους δεν βρίσκουν την ευτυχία. Είναι ασταθείς και κουράζονται γρήγορα από μια σχέση. Πάντα θα ψάχνουν για κάτι άλλο και ποτέ δε θα βρίσκουν γιατί δυστυχώς έχουν τέτοιο κριτικό πνεύμα που δεν τους βοηθάει στα ερωτικά τους. Το καλό είναι ότι δεν απογοητεύονται γιατί το χιούμορ τους σώζει από την απελπισία.

Συμβατότητα Πιθήκου

Με έναν Δράκο: 90%

Με έναν Πίθηκο: 90%

Με ένα Βόδι: 90%

Με έναν Ποντικό: 80%

Με ένα Λαγό: 80%

Με έναν Κόκορα: 70%

Με ένα Πρόβατο: 60%

Με έναν Χοίρο: 50%

Με ένα Φίδι: 50%

Με ένα Άλογο: 40%

Με ένα Σκύλο: 40%

Με μια Τίγρη: 20%

Η Τράπουλα που σου ταιριάζει είναι :

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *