Κινέζικη Αστρολογία : Ποντικός

Σύμβολο: Ποντίκι

Χρονιές : 1900. 1912. 1924. 1936. 1948. 1960. 1972. 1984. 1996. 2008. 2020. 2032. 2044. 2056. 2068. 2080. 2092

Ωρα:11μμ-1πμ
Εποχή: Χειμώνας
Μήνας: Δεκέμβριος
Χρώμα: Μαύρο, κόκκινο, άσπρο, πορφυρό
Τροφή: Χοιρινό κρέας, μπιζέλια, λάχανο
Λουλούδι: Νάρκισσος
Κατεύθυνση: Βορράς
Τυχερή πέτρα: Γρανίτης
Αστρολογική Αντιστοιχία: Τοξότης
Χώρες: Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Κάτω Χώρες, Βραζιλία, Κολομβία.
Διάσημοι: Jean Kelly, Sean Penn, Marlon Brandon, Louis Armstrong.

Θετικά: Προστάτης, υλιστικός, ευημερία, πλούτος, γοητεία, διαταγή, ευφυής, φιλόδοξος, ισχυρός, ιδεαλιστικός, ανεκτικός, γενναιοδωρος, δίκαιος.
Αρνητικά: Επιθετικός, θάνατος, πόλεμος, απόκρυφος, λοιμός, αγριότητες, χρήματα, επίμονος, επικίνδυνος, σκληρός, ανειλικρινής, επικριτικός, χειριστικός.

Γενικά Χαρακτηριστικά του Ποντικού: Ο Ποντικός είναι το πρώτο στη σειρά ζώδιο του κινεζικού αστρολογικού κύκλου. Ένας Ποντικός είναι καλός στην οδήγηση και την κατάκτηση. Πολλοί διάσημοι αυτοκράτορες της κινεζικής ιστορίας έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Ποντικού. Είναι σε θέση να γοητεύσει τους άλλους και γενικά οι Ποντικοί είναι άνθρωποι χαρισματικοί και γεμάτοι πάθος. Αυτό που τους καθιστά μοναδικούς είναι το πρακτικό και κυρίαρχο μυαλό τους που τους δίνει τη δυνατότητα να οργανώνουν, να διακρίνουν και να συστηματοποιούν. Η άλλη πλευρά ενός Ποντικού μπορεί να αποκαλύψει ένα πρόσωπο με έντονη την τάση να ελέγχει και να επιμένει να κάνει τα πάντα με τον δικό του τρόπο οπωσδήποτε. Μπορεί επίσης να είναι πολύ σκληρός και επικίνδυνος, ειδικά όταν τον προκαλέσουν.

Οι άνθρωποι γεννημένοι κάτω από αυτό το σημαντικό κινεζικό ζώδιο φημίζονται για τη δυνατότητά τους να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους για να εκμεταλλεύονται τα συναισθήματα και τις σκέψεις των άλλων. Οι Ποντικοί είναι άνθρωποι γοητευτικοί αλλά και επιθετικοί. Η ήρεμη εξωτερική τους εμφάνιση κρύβει νευρικότητα, ανησυχία ακόμη και βιαιότητα! Σπάνια είναι ευχαριστημένοι και συνήθως είναι λεπτολόγοι και ενοχλητικοί.

Τους αρέσουν τα πάρτυ και οι φιλικές συγκεντρώσεις γιατί στην ουσία τους αρέσει να κουτσομπολεύουν και να κάνουν καινούργιες γνωριμίες. Είναι οι άνθρωποι που έχουν περισσότερους γνωστούς παρά φίλους. Είναι πολύ κλειστοί άνθρωποι για να μπορέσουν να ανοιχτούν και να κάνουν στην ουσία φίλους! Στη ζωή του ο Ποντικός θα εκμεταλλευτεί τους πάντες και τα πάντα. Γνωστούς, γονείς, ταίρι, τα χρήματά του αλλά και τα χρήματα των άλλων. Είναι ο άνθρωπος που θα αγοράσει τα πάντα και θα τα καταναλώσει αμέσως γιατί δεν του αρέσει να κάνει οικονομία αλλά προτιμά να ζει έντονα στο παρόν. Οι εκπτώσεις είναι η καλύτερη περίοδος του έτους για τον Ποντικό!
Είναι αρκετά δημιουργικός γιατί διαθέτει μεγάλη φαντασία αλλά μπορεί να γίνει και καταστροφικός μιας και η φαντασία του δεν έχει μέτρο. Έχει την ιδιότητα να τελειώνει αυτό που άρχισε ακόμα και αν είναι να οδηγηθεί σε πλήρη αποτυχία και θα πετύχει στη ζωή του αν καταφέρει να σταματήσει να ζει μόνο για το σήμερα και αν σταματήσει να δείχνει τη συνεχή του δυσαρέσκεια για τα πάντα. Σε γενικές γραμμές πάντως θα προτιμήσει να βγάλει λεφτά από τους άλλους παρά από το δικό του κόπο!

Είναι περισσότερο διανοούμενος παρά χειρονάκτης και γι’ αυτό θα μπορούσε να ακολουθήσει επαγγέλματα όπως η πολιτική, το εμπόριο και η Τέχνη και λόγω του ότι είναι και κάπως τεμπέλης συνήθως γίνεται δημόσιος υπάλληλος αλλά μπορεί να γίνει ακόμη και τοκογλύφος. Στο πρόσωπο που αγαπάει μπορεί να δείξει μεγάλη γενναιοδωρία γιατί γι’ αυτόν ο έρωτας δίνει νόημα στη ζωή του. Θα είναι γενναιόδωρος ακόμη και αν το άτομο που τον ενδιαφέρει δεν ανταποδίδει το ενδιαφέρον του.

Συμβατότητα Ποντικού

Με έναν Ποντικό: 90%

Με ένα Βόδι: 90%

Με έναν Δράκο: 90%

Με έναν Πίθηκο: 80%

Με ένα Σκυλί: 70%

Με έναν Χοίρο: 70%

Με έναν Κόκορα: 60%

Με μια Τίγρη: 60%

Με ένα Λαγό: 50%

Με ένα Πρόβατο: 50%

Με ένα Φίδι: 40%

Με ένα Άλογο: 30%

Η Τράπουλα που σου ταιριάζει είναι :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *