Κινέζικη Αστρολογία : Πρόβατο (Τράγος)

Σύμβολο: Πρόβατο – Τράγος 

Χρονιές: 1907. 1919. 1931. 1943. 1955. 1967. 1979. 1991. 2003.  2015. 2027. 2039. 2051. 2063. 2075. 2087. 2099

Ώρα: 1μμ-3μμ 
Εποχή: Καλοκαίρι 
Μήνας: Ιούλιος 
Χρώμα: Κίτρινο, πράσινο, μπλε 
Τροφή: Γάλα 
Λουλούδι: Δελφίνιο 
Κατεύθυνση: Νότος, νοτιοδυτικά 
Τυχερή πέτρα: Σμαράγδι 
Αστρολογία αντιστοιχία: Καρκίνος 
Χώρες: Κένυα, Καμπότζη, Λιβύη, Ηνωμένες Πολιτείες, Νέα Ζηλανδία. 
Διάσημοι: Pamela Anderson, Robert De Niro, Julio Englesias, Buster Keaton, Mick Jagger. 
 
Θετικά: Καλλιτεχνικός, φροντίδα, ευαίσθητος, ευγενής, μέτριος, δημιουργικός, γενναιόδωρος, διαίσθηση, πεπρωμένο. 
Αρνητικά: Μελαγχολία, ντροπαλός, επισφαλής, μη πρακτικός, παρερμηνεία, ανεύθυνος, οκνηρός, αναποφάσιστος.  
 

Γενικά Χαρακτηριστικά του Πρόβατου: Το Πρόβατο είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κινεζικό ζώδιο. Έχει μια θηλυκή φύση και πολλές θετικές ιδιότητες όπως την τάση να είναι καλλιτεχνικό και το ενδιαφέρον για τη μόδα. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στη χρονιά του Προβάτου φροντίζουν τους άλλους και θα προσπαθήσουν να μην τους βλάψουν  με τις ενέργειές τους γι’ αυτό επιθυμούν να σκέφτονται προτού ενεργήσουν. Θεωρούνται εξαιρετικά ντροπαλοί, είναι επιτηδευμένοι και μπορεί να υποστηρίξουν τις απόψεις τους. Μερικές φορές, το γεγονός ότι είναι ντροπαλοί τους καθιστά επισφαλείς και συχνά λένε το λάθος πράγμα στη λάθος στιγμή. Είναι πολύ ευαίσθητοι και έχουν την ανάγκη να αισθάνονται ότι τους αγαπούν και ότι είναι προστατευμένοι.

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Πρόβατου είναι συνήθως κομψοί, γοητευτικοί και τους αρέσει η φύση και η τέχνη. Είναι όμως και διστακτικοί, απογοητεύονται εύκολα, απαισιόδοξοι και εύθικτοι που γίνονται πολύ ενοχλητικοί. Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι από τη ζωή τους και αγανακτούν εύκολα με τις συνθήκες του περιβάλλοντός τους. Έχουν έλλειψη πειθαρχίας και μπορούν να γίνουν πάρα πολύ φορτικοί. Αργούν στα ραντεβού τους αλλά μπορούν όταν τους συμφέρει να γίνουν αξιαγάπητοι και να εκμεταλλευτούν τους άλλους.

Από τη στιγμή που θα βρουν την ελάχιστη σιγουριά σε μια κατάσταση θα προσαρμοστούν εύκολα. Είναι συνεσταλμένοι σαν χαρακτήρες, έχουν θηλυκή ενέργεια, ακόμη και οι άνδρες του ζωδίου, και παραπονιούνται συχνά. Τους αρέσει οι άλλοι να ασχολούνται συνεχώς μαζί τους, να τους περιποιούνται, να τους συμβουλεύουν και να παίρνουν τις αποφάσεις αντ’ αυτών. Είναι άνθρωποι που θα τους λέγαμε θρήσκους αλλά γοητεύονται πολύ από το μυστήριο, το υπερφυσικό και το απόκρυφο. Οι άνθρωποι που πάντα διαβάζουν το ωροσκόπιό τους στην πίσω σελίδα της εφημερίδας.

Δεν έχουν καμία αίσθηση της ιδιοκτησίας και γι’ αυτό το λόγο μπορεί να βοηθήσουν κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη και υποφέρει περισσότερο από τους ίδιους ακόμη χρησιμοποιώντας και πράγματα που ανήκουν σε άλλους! Γενικά δεν είναι άνθρωποι υπεύθυνοι και τα πάντα γι’ αυτούς εξαρτώνται από την τύχη την οποία και συχνά κακολογούν. Τίποτα δεν οφείλεται σε λάθη δικά τους. Για τα πάντα φταίει κάποιος ή κάτι άλλο! Δεν έχουν καμία αίσθηση υπευθυνότητας, καμία πρωτοβουλία και καθόλου θέληση.

Είναι φτιαγμένοι για να υπακούουν και μπορούν, αν είναι τυχεροί, να διαπρέψουν σε ένα καλλιτεχνικό επάγγελμα μιας και διαθέτουν καλό γούστο και ταλέντο. Γίνονται μέτριοι αρχηγοί αλλά πολύ καλοί συνέταιροι. Πρέπει να αποφεύγουν όμως το εμπόριο γιατί δεν είναι καλοί σε αυτό και θα ήταν ευτυχές αν έκαναν έναν πλούσιο γάμο γιατί διαφορετικά μπορεί και να καταλήξουν στο δρόμο. 

Συμβατότητα Προβάτου

Με έναν Χοίρο: 100%

Με ένα Λαγό: 90%

Με ένα Άλογο: 90%

Με έναν Δράκο: 80%

Με ένα Φίδι: 70%

Με έναν Πίθηκο: 60%

Με ένα Πρόβατο: 50%

Με ένα Σκύλο: 50%

Με έναν Κόκορα: 50%

Με έναν Ποντικό: 50%

Με ένα Βόδι: 20%

Με μια Τίγρη: 10%

Η Τράπουλα που σου ταιριάζει είναι :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *