Μολυβδομαντεία ή kurşun dökme (κουρσούνι)

Μολυβδομαντεία ή kurşun dökme (κουρσούνι)

Η Molybdomancy / Μολυβομαντεία  (από τα αρχαία ελληνικά μόλυβος ( molybdos ), το “μόλυβδος” και -mancy ) είναι μια τεχνική μαντείας χρησιμοποιώντας λιωμένο μέταλλο . Συνήθως, ο λιωμένος μόλυβδος ή ο κασσίτερος ρίχνονται στο νερό. Μπορεί να βρεθεί ως παράδοση σε διάφορους πολιτισμούς, όπως η Αυστρία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λετονία, η Ελβετία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Τουρκία.

 

Τα σχήματα μολύβδου (ή πιο πρόσφατα κασσίτερου) λιώνουν σε μια κουτάλα πάνω από μια φλόγα και το λιωμένο υγρό χύνεται έπειτα στο νερό. Το προκύπτον σχήμα ερμηνεύεται άμεσα ως οινός για το μέλλον ή περιστρέφεται σε φως των κεριών για να δημιουργήσει σκιές, των οποίων τα σχήματα ερμηνεύονται. Τα σχήματα ερμηνεύονται συμβολικά, για παράδειγμα μια αφρώδης επιφάνεια που υποδηλώνει χρήματα, μια ατυχία εύθραυστου ή σπασμένου σχήματος. Το σχήμα του μολύβδου πριν από την τήξη μπορεί να αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή της ζωής κάποιου. Για παράδειγμα, πλοία για ταξίδια, κλειδιά για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας κ.λπ. 

Μολυβδομαντεία ή kurşun dökme (κουρσούνι)

Στη Φινλανδία , τα καταστήματα πωλούν κουτάλες και μικρά ράβδους σε σχήμα πέταλου για αυτόν τον ρητό σκοπό. Αρχικά κατασκευάστηκαν από κασσίτερο, τώρα κατασκευάζονται από φθηνότερα κράματα χαμηλής τήξης με βάση μόλυβδο. Η πρακτική είναι γνωστή ως uudenvuodentina . Η μεγαλύτερη uudenvuodentina στον κόσμο , 41 κιλά (90 λίβρες), ρίχτηκε από μέλη της εθελοντικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Valko στη Loviisa της Φινλανδίας , το νέο έτος 2010.

Στην Γερμανία , Αυστρία , Ελβετία το Bleigießen (κυριολεκτικά “χύσιμο μολύβδου”) είναι μια παραδοσιακή δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Έτος για να προβλέψει την τύχη του επόμενου έτους. Τα διάφορα σχήματα που προκύπτουν αναγνωρίζονται με βάση την ομοιότητά τους με οποιοδήποτε από τα διάφορα αντικείμενα, ζώα και δομές, το καθένα με τη δική του ερμηνεία. Στην Τσεχική Δημοκρατία, η μολυβδομαντεία είναι μία από τις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις. 

Στην Τουρκία η παράδοση του molybdomancy ονομάζεται “kurşun dökme” στα τουρκικά (κυριολεκτικά, “χύτευση μολύβδου”, “χύσιμο μολύβδου”) που εικάζετε  ότι βοηθά με διάφορα πνευματικά προβλήματα, προβλέπει το μέλλον κ.λπ. Τα τελετουργικά ποικίλλουν, αλλά περιλαμβάνουν την ρίψη λιωμένου μολύβδου σε νερό. Μια παρόμοια παραδοσιακή πρακτική χρησιμοποιείται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη .

Στην Τουρκία η μέθοδος αυτήν ονομάζετε όπως είπαμε “kurşun dökme” Κουρσούνι και εικάζετε ότι διώχνει το κακό μάτι , την γλωσσοφαγιά και άλλου είδους κακές επιρροές , να καταστρέψουν την κακή ενέργεια και τις επιπτώσεις της !!

Το λιωμένο μόλυβδο χύνεται πρώτα σε ένα μπολ με νερό στο κεφάλι του ασθενούς. Ενώ ρίχνει το μόλυβδο, το άτομο που το χύνει λέει «Δεν είναι το χέρι μου, είναι το χέρι της μητέρας μας Φάτμα» και έπειτα χύνει το μόλυβδο σε ένα μπολ με νερό. Στη συνέχεια, τα στερεοποιημένα κομμάτια μολύβδου λαμβάνονται από το νερό, τοποθετούνται στον κάδο και λιώνουν ξανά.

Αυτή τη φορά το λιωμένο μόλυβδο χύνεται σε ένα μπολ με νερό στον ομφαλό του ασθενούς. Στη συνέχεια, η ίδια διαδικασία εφαρμόζεται αυτή τη φορά στα πόδια. Η ερμηνεία γίνεται κοιτάζοντας το σχήμα του μολύβδου που στερεώνεται στο μπολ κάθε φορά. Εάν είναι πολύ βρώμικο (σπασμένο) και καλύπτεται με βελόνες, αποκλείεται η σοβαρότητα του κακού ματιού ή να καταστρέψουν την κακή ενέργεια και τις επιπτώσεις της.

Εάν βρεθεί ένα καθαρό και στρογγυλό κομμάτι ανάμεσα στα αγκάθια του πλινθώματος, πιστεύεται ότι η καρδιά του ασθενούς είναι καθαρή και η ασθένεια θα περάσει γρήγορα. Μια μικρή ποσότητα χυμένου μολύβδου χύνεται στον ασθενή για να πιει. Το πρόσωπο, οι καρποί και τα πόδια του ασθενούς σκουπίζονται με το ίδιο νερό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *