Προετοιμασία φλιτζανιού

Πώς ετοιμάζεις το φλιτζάνι : 

Ως γνωστόν το διάβασμα του φλιτζανιού γίνεται με ελληνικό καφέ. Ο καφές πρέπει να ψηθεί σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε τον καφέ στο μπρίκι με το νερό, τον ανακατεύουμε και τον σερβίρουμε στο φλιτζάνι, μόλις φουσκώσει, αλλά χωρίς να βράσει. Πριν πιείτε τον καφέ σας, τον «μελετάτε» – εκφράζετε δηλαδή μέσα σας το ερώτημα στο οποίο θέλετε απάντηση.

Ο ενδιαφερόμενος τον πίνει ήρεμα και χωρίς βιασύνη, ενώ σκέφτεται εκείνο που τον απασχολεί. Ωστόσο μπορεί το διάβασμα να γίνει και χωρίς να υπάρχει ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Ποτέ δεν ξέρεις τι έχει να πει το φλιτζάνι… Πιθανόν να μην απαντήσει στο συγκεκριμένο θέμα και να αποκαλύψει κάτι άσχετο αλλά εξίσου σημαντικό. Αφού το άτομο τελειώσει τον καφέ του, και μείνει το κατακάθι, περιστρέφεις το φλιτζάνι τρεις φορές γέρνοντας το ελαφρά, ώστε το κατακάθι να αλείψει το εσωτερικό του και το αναποδογυρίζεις πάνω στο πιατάκι ή σε μια χαρτοπετσέτα. Σε ορισμένες παραδόσεις της Μέσης Ανατολής αναποδογυρίζουν το φλιτζάνι κατευθείαν, χωρίς να το περιστρέψουν στο διάβασμα του ελληνικού καφέ δεν γίνετε αυτό !! Το αφήνεις μερικά λεπτά για να στραγγίξει, να στεγνώσει και να «σταθεροποιηθούν» τα σχήματα που έχουν δημιουργηθεί. Τώρα είναι έτοιμο να το διαβάσεις.

Ακολούθησε τις χρήσιμες συμβουλές μας


• Είναι απαραίτητο να έχουμε θετική, αισιόδοξη διάθεση αλλά και ηρεμία. Τις ημέρες που δεν έχουμε κέφι ή αντιμετωπίζουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, δεν πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να γυρίσουμε το φλιτζάνι!


• Αφού βράσουμε το καφεδάκι μας, το σερβίρουμε σε ένα φλιτζάνι που έχει φαρδύ χείλος και στενό πάτο. Το εσωτερικό χρώμα της πορσελάνης θα πρέπει να είναι λευκό για να μπορούμε να διαβάσουμε καλύτερα τα σύμβολα.


• Πίνουμε το καφεδάκι μας, φροντίζουμε όμως να αφήσουμε στο φλιτζάνι μας λίγο από το ρόφημά μας (ελάχιστο) ώστε να μην έχει μείνει μόνο το κατακάθι του καφέ. Αν ο ελληνικός καφές δεν μας αρέσει, τότε πίνουμε 3 γουλιές καφέ, αδειάζουμε το ρόφημά μας αφήνοντας όπως περιγράψαμε και παραπάνω, λίγο καφέ για να μην έχει μείνει μόνο το κατακάθι.


• Παίρνουμε το φλιτζάνι στα χέρια μας, και το γυρίζουμε κυκλικά – όπως κινούνται οι δείκτες του ρολογιού – ώστε να «ξεκολλήσουμε» το κατακάθι που έχει μείνει στον πάτο!  Κάνουμε 3 κύκλους το φλιτζάνι.


• Παίρνουμε το πιατάκι του καφέ, σκεπάζουμε το χείλος του φλιτζανιού και το γυρνάμε ανάποδα.


• Αφήνουμε για 5 λεπτά το φλιτζάνι μας ανάποδα, πάνω σε μία χαρτοπετσέτα για να στεγνώσει και για να σχηματιστούν τα σύμβολα.

Προεργασία

● Πριν πιάσουμε το φλιτζάνι, πλένουμε τα χέρια μας.

● Το κρατάμε πάντα με το αριστερό χέρι.

● Διαβάζουμε το φλιτζάνι με το φως του ήλιου, χωρίς τη βοήθεια τεχνικού φωτός.

● Το φλιτζάνι καλό είναι να το έχει γυρίσει μόνος του ο ενδιαφερόμενος και να το έχει αφήσει να στεγνώσει τέλεια. 

● Όταν ήμαστε στενοχωρημένοι ή έχουμε πένθος δεν λέμε σε κανέναν τον καφέ, ούτε όμως και τον κοιτάζουμε για λογαριασμό μας.

Το «διάβασμα»

● Ξεκινάμε να «διαβάζουμε» από το χερούλι.

● Διαβάζουμε μόνο όσα σχήματα είναι ευδιάκριτα και σαφή.

● Ό,τι βρίσκεται ψηλά, κοντά στο χείλος του φλιτζανιού είναι της επικαιρότητας, είναι το παρόν ! Αυτά που βρίσκονται στο βάθος αφορούν επιθυμίες, επιδιώξεις και καλά κρυμμένους εχθρούς!

● Το φλιτζάνι δίνει πρόβλεψη το πολύ για ένα εξάμηνο.

● Τα σχήματα δεν ερμηνεύονται μόνα τους. Αν είδες ένα άντρα στο φλιτζάνι κοιτάζεις γύρω από τον άντρα και συνδυάζεις. Που κοιτάζει ο άντρα ; Που πατάει; Τι βρίσκεται πάνω από το κεφάλι του ; Βγαίνουν γράμματα κοντά του ;

Δείτε ακόμα :

Πάρτε μία πρόβλεψη :

2 Commentsto Προετοιμασία φλιτζανιού

  1. Ο/Η Κατερίνα λέει:

    Καλησπέρα, κέρδισα 20 μονάδες απάντησα στο email σας τον κωδικό αλλά οι μονάδες δεν έχουν προστεθεί
    ακόμα

    • Ο/Η Okeanos Coffee Company λέει:

      Καλησπέρα σας . Οι μονάδες σας έχουν μπει στον λογαριασμό σας …οι όροι του παιχνιδιού λένε ότι οι μονάδες σας μπαίνουν εντός των επόμενων ωρών …πυθενά δεν λέει ότι μπαίνουν αυτόματα !!!! Με εκτίμηση //

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *