Τι είναι οι κάρτες Sibilla

SibillaSibilla //

Η προέλευση των σύγχρονων καρτών της τύχης των Τσιγγάνων είναι οι κάρτες Sibilla. Σχετικά με τις κλασικές κάρτες Sibilla, δυστυχώς υπάρχουν πολύ λίγες ιστορικές πληροφορίες.
Ο όρος Sibilla προήλθε από την αρχαία λέξη Sibyl, που σημαίνει τόσο τον προφήτη, τον βλέποντα, το μαντείο. Ο πρώτος αναφέρει ένα sibyl που πηγαίνει στα έργα του Πλάτωνα, πίσω στον 4ο αιώνα πριν από τον Χριστό.
Στον κλασικισμό, ο όρος Sibilla επαναλήφθηκε και εκτυπώθηκε με τη μορφή μαντειών, που αντικατοπτρίζει καταστάσεις και συναισθήματα.


Πιστεύεται ότι οι κάρτες Sibilla χρησιμοποιήθηκαν επίσης από το Mlle Lenormand . Ο Γάλλος καλλιτέχνης Grandville δημιούργησε υπό την αιγίδα του Γάλλου εκδότη Grimaud the Sibilla cards “Sibylle des Salons” που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά το 1840.
Κάρτες Gypsy Fortuneteller
Ήταν οι πρώτες γνωστές κάρτες Sibilla.
Το 1850 ήταν επίσης ο Grimaud που μείωσε αυτή την έκδοση των κάρτων μαντείας σε 32 κάρτες και δημοσίευσε τη νέα τράπουλα με τον τίτλο “Le Livre du Destin”.
Ο συμβολισμός τροποποιήθηκε ελαφρώς σε αυτά τα χαρτιά και στην επάνω αριστερή γωνία έπαιζαν σύμβολα καρτών.
Κάρτες Gypsy Fortuneteller
Περίπου 1870, όταν η αρχική έκδοση του Grimaud αναθεωρήθηκε ξανά και δημιουργήθηκε το έργο “Le petit Cartomancièn”.
Αυτό το είδος κάρτας Sibilla είχε 36 φύλλα, ο συμβολισμός σχεδόν διατηρήθηκε και η διάταξη των συμβόλων παιγνιοχάρτων έχει αναληφθεί πλήρως.
Αυτά τα έργα αντιγράφηκαν συχνά από άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες εκτύπωσης καρτών και εκτυπώθηκαν σε παρόμοια μορφή.
Η πιο δημοφιλής έκδοση των γερμανικών καρτών Sibilla είναι μια τράπουλα που εμφανίστηκε γύρω στο 1870 από τον Conrad Jegel με τίτλο «Sibille, η τυχερή μητέρα τσιγγάνων».
Σχεδόν όλες οι άλλες εκδόσεις των καρτών Sibilla βασίζονται στην αρχική έκδοση του Grimaud.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *