Κινέζικη Αστρολογία : Δράκος

Σύμβολο: Δράκος

Χρονιές: 1904.1916. 1928. 1940. 1952. 1964. 1976. 1988. 2000. 2012. 2024. 2036. 2048. 2060. 2072. 2084. 2096

Ώρα: 7πμ-9πμ
Εποχή: Άνοιξη
Μήνας: Απρίλιος
Χρώμα: Μαύρο, χρυσό, πράσινο
Τροφή: Σίτος, πουλερικά
Λουλούδι: Μπιζέλι
Κατεύθυνση: Ανατολή, νοτιοανατολικά
Τυχερή πέτρα: Αμέθυστος
Αστρολογική αντιστοιχία: Κριός
Χώρες: Κολομβία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ιράν, Δανία, Ιαπωνία, Βουλγαρία, Ισλανδία
Διάσημη: Neil Diamond, Placido Domingo, John Lennon, Al Pacino, Ringo Starr, Shirley Temple.

Θετικά: Ελκυστικός, δύναμη, πλούτος, βασιλικός, ενεργός, γενναίος, αξιοπρέπεια, αρχή, υψηλά πρότυπα, εμπαθής.
Αρνητικά: Εγωιστικός, μεγαλομανής, επεμβατικός, αλαζονικός, εχθρικός, ζηλότυπος, καχύποπτος, ψεύτης, απαιτητικός.

Γενικά Χαρακτηριστικά του Δράκου: Οι Δράκοι είναι μυθικά ισχυρά πλάσματα. Ένας Δράκος συμβολίζει τη δύναμη, την υγεία, την αρμονία και τη διανοητικότητα. Πολλοί θεωρούν τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Δράκου εξαιρετικά τυχερούς και ευλογημένους. Είναι γενικά χαρισματικοί και ταλαντούχοι και έχουν πολλή δύναμη. Είναι απίθανο για έναν Δράκο να περάσει απαρατήρητος σε μια κοινωνική συνεστίαση ή σε μια γιορτή!

Έχουν αυτοπεποίθηση και φημίζονται για την τιμιότητα τους και την αίσθηση του καθήκοντος. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν κάποτε να λειτουργήσουν εις βάρος τους επειδή μερικές φορές οι άλλοι έχουν την τάση να τους εκμεταλλεύονται. Εάν ένας Δράκος είναι φίλος σας αισθανθείτε ελεύθερος να τον εμπιστευτείτε. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Δράκου έχουν στην ουσία συναισθηματική φύση και γι’ αυτό το λόγο παρότι δεν είναι καθόλου αφελείς πείθονται πολύ εύκολα!

Είναι απαιτητικοί και τελειομανείς και ζητάνε πολλά γιατί και οι ίδιοι προσφέρουν πολλά. Είναι επίσης ευερέθιστοι και αρκετές φορές δε σκέφτονται πριν μιλήσουν και μιλάνε πολύ και έντονα. Στα ξεσπάσματά τους πάντως καλό είναι να τους ακούτε γιατί πάντα οι συμβουλές τους είναι χρήσιμες ακόμη και όταν τις δίνουν με φωνές. Είναι περήφανοι άνθρωποι, έξυπνοι και με πολλά ταλέντα. Γενικά η παρουσία τους και η άποψή τους επηρεάζει το περιβάλλον τους. Είναι από τους ανθρώπους που πετυχαίνουν πάντα αυτό που έχουν βάλει στο μυαλό τους και γι’ αυτό το λόγο είναι πάντα πετυχημένοι με αυτό που θα ασχοληθούν επαγγελματικά και ενθουσιάζονται με τις μεγάλες ιδέες και τα μεγαλόπνοα σχέδια.

Στα προσωπικά τους δεν ερωτεύονται οι ίδιοι αλλά γίνονται αντικείμενο του έρωτα. Ειδικά οι γυναίκες έχουν επίδοξους μνηστήρες από πολύ μικρές και συχνά γύρω τους εξυφαίνονται πολλά ερωτικά δράματα! Πολλές φορές οι Δράκοι έχουν την τάση να μην παντρεύονται νωρίς ίσως να μην παντρευτούν και ποτέ. Είναι περισσότερο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους και τους αρέσει η εργένικη ζωή. Θεωρείται από τους Κινέζους ως ένα τυχερό ζώδιο. Είναι το ζώδιο της Ουράνιας Ευτυχίας, συμβολίζει τη ζωή και την ανάπτυξη αλλά δημιουργεί και ψευδαισθήσεις. Δεν είναι για πάντα. Από τον Δράκο, σύμφωνα με τους Κινέζους, έρχονται τέσσερις ευλογίες: Πλούτος, Εντιμότητα, Αρμονία και Μακροζωία
Συμβατότητα Δράκου

Με έναν Ποντικό: 90%

Με έναν Πίθηκο: 90%

Με έναν Κόκορα: 90%

Με ένα Άλογο: 80%

Με μια Τίγρη: 80%

Με ένα Πρόβατο: 80%

Με έναν Χοίρο: 70%

Με ένα Φίδι: 70%

Με ένα Λαγό: 50%

Με έναν Δράκο: 40%

Με ένα Σκύλο: 30%

Με ένα Βόδι: 30%

Η Τράπουλα που σου ταιριάζει είναι :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *