Βασκανία ή αλλιώς κακό μάτι!!!

Το μάτιασμα είναι ένα είδος αρνητικής ενέργειας που παίρνουμε από κάποια άλλα πρόσωπα που μπορεί να μιλάνε από πίσω μας (Κοινώς κακομελετούν) ή και με ένα τους μόνο βλέμμα και αυτό μπορεί να γίνει εκούσια αλλά και ακούσια…..

Το μάτιασμα είναι ένα είδος αρνητικής ενέργειας που παίρνουμε από κάποια άλλα πρόσωπα που μπορεί να μιλάνε από πίσω μας (Κοινώς κακομελετούν) ή και με ένα τους μόνο βλέμμα και αυτό μπορεί να γίνει εκούσια αλλά και ακούσια…..

Το μάτι είναι γνωστό και διαδεδομένο σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου καθώς για αυτό μιλάνε στην Ασία στην Αφρική στην Ευρώπη ακόμη και μέσα σε κάποια βιβλία Εβραϊκά αλλά και στο Κοράνι…. Όμως στην Ελλάδα αναγράφεται ακόμη και από την αρχαία Ελλάδα από αναπτυγμένα πνεύματα όπως τον Αριστοτέλη, τον Πλούταρχο, τον Δημόκριτο και άλλους….

Και βάσει όμως του χριστιανισμού η εκκλησία αποδέχεται τη βασκανία και μάλιστα υπάρχουν αρκετές προσευχές για τον φθόνο που μπορείς να τις πάρεις από κάποιον ιερέα ή ακόμη και να τις διαβάσεις μόνος σου όπως αυτή του Αγίου Βασιλείου…. Φυσικά υπάρχουν διάφορα tip που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τον εαυτό σας από το κακό μάτι, μερικά από τα πιό διαδεδομένα σε όλο τον κόσμο είναι τα παρακάτω 1)Το χέρι της χάμσα ή αλλιώς το χέρι της φατίμα που είναι διαδεδομένο περισσότερο στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή 2)Ένα από τα πιο διαδεδομένα φυλαχτά στη χώρα μας αλλά και στην Τουρκία είναι η μπλε χάντρα ή αλλιώς ματάκι που φοράμε…. βέβαια η εκκλησία μας δεν το παραδέχεται καθώς δίνει μία άλλη υπόσταση και λέει πως μπορεί να είναι και το μάτι του κακού 3)Διάφορα φυλαχτά τυλιγμένα μέσα σε πανάκι που υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες ανάλογα με το πού πιστεύει ο καθένας Τρόποι που λένε ότι μπορεί να φύγει το κακό μάτι από πάνω σου 1)Μπάνιο με χοντρό αλάτι 2)Μπορείς να κάψεις διάφορα βότανα όπως δεντρολίβανο, βασιλικό, απήγανο, δάφνη, κανέλα πιπέρι και το διαχρονικό πάντα σκόρδο Φυσικά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πάρα πολλών ειδών ξεματιάσματα ανάλογα τη χώρα αλλά και την περιοχή που βρίσκεσαι καθώς στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε πάνω από 20 διαφορετικά είδη και προσευχές για το μάτι και πως να το αποβάλλουμε!!!!

by Katerina Divination

One Commentto Βασκανία ή αλλιώς κακό μάτι!!!

  1. Ο/Η Ωκεανός λέει:

    Ωραίο άρθρο !! Μπράβο Κατερίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *