Κινέζικη Αστρολογία : Λαγός

Σύμβολο: Κουνέλι – Λαγός ή Γάτα

Χρονιές: 1903. 1915. 1927. 1939. 1951. 1963. 1975. 1987. 1999. 2011. 2023. 2035. 2047. 2059. 2071. 2083. 2095

Ώρα: 5πμ -7πμ
Εποχή: Άνοιξη
Μήνας: Μάρτιος
Χρώμα: Μπλε, γκρι, άσπρο
Τροφή: Θαλασσινά, λαχανικά
Λουλούδια: Νάρκισσος
Κατεύθυνση: Ανατολή
Τυχερή πέτρα: Μαργαριτάρι
Αστρολογική αντιστοιχία: Ιχθύς
Χώρες: Αμάν, Ιράκ, Μαλαισία, Κροατία, Συρία.
Διάσημοι: Ingrid Bergman, Cary Grant, Whitney Houston, Arthur Miller, Roger Moore, Orson Wells.

Θετικά: Ελκυστικός, στοχαστικός, τύχη που καλλιεργείται, καλά επιτηδευμένη φύση, ειρήνη, ασφάλεια, ήρεμος, διακριτικός, αρετή, προτίμηση.
Αρνητικά: Υπερβολικά ευαίσθητος, ανήσυχος, συντηρητικός, περίπλοκος, μόνος, συνεσταλμένος, παραπλανητικός.  
 

Γενικά Χαρακτηριστικά του Λαγού: Ο Λαγός φημίζεται για τη δυνατότητά του να προσελκύσει τη καλή τύχη και να είναι τυχερός. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στη χρονιά του Λαγού εκτός από το ότι ελκύουν  το αντίθετο φύλο είναι επίσης πολύ καλοί στην επίλυση των σύνθετων καταστάσεων και των προβλημάτων. Πολλοί γνωστοί Κινέζοι πολιτικοί και διπλωμάτες έχουν γεννηθεί στη χρονιά αυτή.

Μια άλλη πτυχή αυτού του ζωδίου είναι η τάση στις πολιτιστικές δραστηριότητες. Ένας Λαγός μισεί τις επιθετικές συμπεριφορές ή δραστηριότητες λόγω της ειρηνικής φύσης του. Δεν του αρέσουν οι εκπλήξεις και θα γίνετε πάρα πολύ ενοχλητικοί αν τους βάλετε σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Επειδή φοβούνται λίγο, είναι πιθανό οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τη χρονιά του Λαγού να χάσουν διάφορες καλές πιθανότητες στη ζωής τους.

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τη χρονιά του Λαγού (του Κουνελιού ή της Γάτας για τους Ιάπωνες) μιλάνε πολύ αλλά πλασάρουν τον εαυτό τους καλά και είναι σίγουρα ευχάριστοι σαν παρέα, φιλόδοξοι, διακριτικοί και ικανοί. Είναι όμως χαρακτήρες επιφανειακοί και γι’ αυτό και οι αρετές τους που είναι πολλές, δεν πάνε πολύ βαθιά. Είναι άνθρωποι κοινωνικοί και τους αρέσει το κουτσομπολιό αν και το κάνουν με πολύ έξυπνο και συνετό τρόπο ώστε να μην προσβάλουν ποτέ κανέναν. Τους αρέσει να επιδεικνύονται και γι’ αυτό μπορεί να μαθαίνουν πράγματα μόνο και μόνο για να μπορέσουν να ξεχωρίσουν με τις γνώσεις τους.

Δεν νευριάζουν εύκολα και συνήθως είναι ήρεμοι, ήσυχοι και ειρηνικοί. Κλαίνε όμως εύκολα. Επειδή τα συναισθήματά τους είναι επιφανειακά δεν τους απασχολούν τα σημαντικά προβλήματα όπως η πείνα και ο πόλεμος παρά μόνο αν πεινάνε και οι ίδιοι αλλά αν σε περίπτωση υποφέρουν από κάτι τότε θα προτιμήσουν να πεθάνουν παρά να το πουν. Είναι συντηρητικοί άνθρωποι και μισούν οτιδήποτε έρχεται για να αλλάξει την ηρεμία τους. Έχουν μεγάλη ανάγκη για άνεση και ασφάλεια.

Δεν ξεκινάνε ποτέ τίποτα αν δεν το έχουν σκεφτεί διπλά και τριπλά και γι’ αυτό μπορεί κάποιος να τους εμπιστευτεί όσο αφορά στην κρίση τους και στο σκεπτικό τους. Οικονομικά είναι πάντα καλά και έχουν το ταλέντο να διακρίνουν τις καλές συμφωνίες και ευκαιρίες. Ασχολούνται συνήθως με το εμπόριο αλλά και με τα νομικά επαγγέλματα και τις δημόσιες σχέσεις. Στα προσωπικά τους είναι άνθρωποι που δίνουν μεγάλη σημασία στους φίλους τους και οι οικογένεια δεν τους κρατάει πολύ. Είναι πάντα πιστοί και κάνουν βέβαια το καθήκον τους αλλά περισσότερο ελκύονται από τις παρέες τους.

Συμβατότητα Λαγού

Με έναν Χοίρο: 100%

Με ένα Πρόβατο: 90%

Με έναν Πίθηκο: 80%

Με ένα Λαγό: 70%

Με ένα Σκύλο: 60%

Με ένα Φίδι: 60%

Με έναν Δράκο: 50%

Με ένα Άλογο: 50%

Με έναν Ποντικό: 50%

Με ένα Βόδι: 50%

Με μια Τίγρη: 50%

Με έναν Κόκορα: 40%

Η Τράπουλα που σου ταιριάζει είναι :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *