Κινέζικη Αστρολογία : Φίδι

Σύμβολο: Φίδι

1905. 1917. 1929. 1941. 1953. 1965. 1977.1989. 2001. 2013. 2025. 2037. 2049. 2061. 2073. 2085. 2097

Ώρα: 9πμ-11πμ
Εποχή: Άνοιξη
Μήνας: Μάιος
Χρώμα: Πράσινο, χρυσό, καφέ
Τροφή: Κρέας
Λουλούδι: Πάθος
Κατεύθυνση: Νότος, νοτιοανατολικά
Τυχερή πέτρα: Οπάλιο
Αστρολογική αντιστοιχία: Ταύρος
Χώρες: Μογγολία, Εσθονία, Περού, Σαουδική Αραβία, Σρι Λάνκα, Τρινιδάδ.
Διάσημοι: Kim Basinger Bob Dylan, Greta Garbo, Mike Oldfield, Virginia Wolf, Susannah York.

Θετικά: Σοφός, ενδιαφέρεται, καινοτόμος, νέος, υπομονή, χρήσιμος, ταχύτητα, φιλοσοφικός, διακριτικός, διπλωματικός.
Αρνητικά: Περήφανος, επικριτικός, πεποίθηση, δηλητήριο, προδίδει, ματαιόδοξος, ευμετάβολος, αμφισβητίας.   
 

Γενικά Χαρακτηριστικά του Φιδιού: Το Φίδι συσχετίζεται έντονα με τη βαθιά και αιώνια σοφία. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τη χρονιά του Φιδιού είναι πάντα αινιγματικοί και ίσως το Φίδι να είναι το σοφότερο από όλα τα κινέζικα  ζώδια. Ένα Φίδι εξελίσσεται συνήθως για να γίνει βαθύς φιλόσοφος, θεοσοφιστής, μάγος ή ηγέτης αλλά πάντα κρυμμένο πίσω από τις κουρτίνες. Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν το καλό φαγητό. Ανησυχούν επίσης πολύ για την εξωτερική τους εμφάνιση. Η καλύτερη ιδιότητά τους είναι η άριστη δυνατότητά τους να επικοινωνούν με τους άλλους και να συμμετέχουν επιτυχώς σε ενδιαφέρουσες συνομιλίες. Αγαπούν τις νέες ιδέες και τις καινοτόμες σκέψεις και πράξεις αλλά σπάνια ακολουθούν τις συμβουλές των άλλων μιας και βασίζονται πάρα πολύ στη δική τους διαίσθηση.

Αν και το φίδι σα σύμβολο στις δυτικές κοινωνίες θα λέγαμε ότι μάλλον έχει κακή φήμη (ο Όφις της Βίβλου…) για τους Κινέζους είναι ένα σύμβολο εξυπνάδας, οξυδέρκειας, σοφίας και συμβολίζει την ισχυρή θέληση αλλά και την ομορφιά! Μια από τις φιλοφρονήσεις για παράδειγμα που ένας Κινέζος θα μπορούσε να κάνει σε μια γυναίκα είναι να της πει ότι είναι όμορφη όπως ένα φίδι! Αυτό δεν αποτυπώνεται καθόλου τυχαία στην κινέζικη γλώσσα μιας και οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τη χρονιά του Φιδιού είναι συναισθηματικοί, έχουν χιούμορ και ντύνονται πάντα επιδεικτικά και με φροντίδα.

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τη χρονιά του Φιδιού συνήθως δε μιλάνε πολύ, είναι στοχαστικοί και φιλοσοφούν βαθιά τα πράγματα. Είναι αρκετά διορατικοί σε βαθμό που θα λέγαμε ότι είναι τα μέντιουμ του κινέζικου ζωδιακού!Θέλουν να φέρνουν εις πέρας αυτό που αρχίζουν και απεχθάνονται την αποτυχία. Θα κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να πετύχουν το σκοπό τους και παίρνουν αποφάσεις πολύ γρήγορα. Τα Φίδια δε δανείζουν συνήθως χρήματα γιατί προτιμούν να δίνουν τον εαυτό τους όταν συμπαθήσουν κάποιον. Έχουν την τάση να γίνονται υπερβολικοί και έτσι όταν συμπαθούν κάποιον τυλίγονται γύρω του…σαν το φίδι!

Συνήθως τα Φίδια δεν έχουν πρόβλημα με τα οικονομικά τους και δεν ανησυχούν για αυτά τα θέματα γιατί είναι τυχερά και διαισθητικά το γνωρίζουν αυτό. Δύσκολα όμως θα δανείσουν χρήματα γιατί είναι πολύ κτητικά και όσο μεγαλώνουν γίνονται λίγο τσιγκούνικα και τεμπέλικα. Τα Φίδια στα προσωπικά τους ζηλεύουν πάρα πολύ και συνήθως προσπαθούν να ελέγξουν τον σύντροφό τους κάνοντάς τον να ασφυκτιά. Τους αρέσουν οι εξωσυζυγικές περιπέτειες και αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που τα Φίδια θα πρέπει να προσέξουν. Συνήθως έχουν οικογένειες με πολυάριθμα μέλη.

Συμβατότητα Φιδιού

Με έναν Κόκορα: 100%

Με ένα Βόδι: 80%

Με ένα Άλογο: 80%

Με ένα Σκύλο: 80%

Με έναν Δράκο: 70%

Με ένα Πρόβατο: 70%

Με ένα Λαγό: 60%

Με έναν Πίθηκο: 50%

Με ένα Φίδι: 50%

Με έναν Ποντικό: 40%

Με μια Τίγρη: 40%

Με έναν Χοίρο: 30%

Η Τράπουλα που σου ταιριάζει είναι :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *